چند ایده اصول طراحی بالکن ویلا

اصول طراحی بالکن ویلا

امروزه، به واسطه ارتقا و پیشرفت‌هایی در عرصه فناوری در کنار مدرنیته شدن، عموم مردم دنبال خانه‌هایی شکیل هستند که علاوه بر نکمیل سطح زندگی به آن‌ها احساس آرامش بدهد. در یک خانه مسکونی مدرن رعایت اصول طراحی بالکن ویلا نقش بسزایی در ماهیت کلی سازه دارد. در واقع یکی از عوامل اصلی در زیبایی بصری یک ویلا بالکن و تراس‌ها هستند که موجب شکیل‌تر شدن آن می‌شوند. با گشترش شهرنشینی و افزایش جمعیت، کمبود فضاهای سبز در کنار آلودگی هوا، عموم افراد به جایی دنج در محل زندگی خود نیاز دارند. بالکن در یک سازه مسکونی مخصوصاً برای ویلا در یک منطقه خوش آب و هوا نقش بسزایی در آرامش ساکنین سازه دارد. اما نکته اینجاست که طراحی بالکن باید به صورت اصولی انجام شود چراکه در ماهیت کلی سازه تاثیرگذار است. در این مقاله از وب سایت ویلاسازی، به این نکته می‌پردازیم که اصول طراحی بالکن ویلا چیست؟ رعایت چه نکات و اصولی، باعث زیبایی و خاص شدن آن می شود؟

 

بالکن در سازه مسکونی چیست؟

پیش از پرداختن به اصول طراحی بالکن ویلا، باید در ابتدا با ماهیت و کاربردهای آن آشنا شویم. در واقع بالکن یا همان ایوانک، به زبان فارسی؛ به فضایی مسقف در سازه اطلاق می‌شود که معمولاً از سه جهت دارای دیوار و یک طرف دارای نیم‌دیوار یا نرده است. بالکن به فضای بیرونی خانه، نمایی بسیار زیبا می‌دهد. در حقیقت بالکن، از الحاقات ساختمان محسوب می‌شود و به موجب این امر، مساحت آن یکی از بخش‌های مهم در زیر بنای سازه به شمار می‌رود.

مطالب مرتبط: نکاتی که باید در طراحی و ساخت ویلای مسکونی رعایت کنیم !

منظور از تراس چیست و چه فرقی با بالکن دارد؟

در گذشته تراس که به بهار خواب هم شهرت دارد؛ از تعریف متفاوت‌تر برخوردار است. در مبحث معماری، تراس به فضای غیرمسقفی اطلاق می‌گردد که جزء الحاقات ساختمان به شما نمی‌رود. در واقع تراس بخشی از مشاعات آن بوده که به طور معمول دیواری اطراف آن تعبیه نشده است. با توجه به آنکه تراس، بخشی از مشاعات ساختمان است؛ در کل مساحت در زیر بنای کلی سازه لحاظ نمی‌گردد. از تفاوت‌های کلی تراس و بالکن می‌توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

فرق تراس و بالکن

 

  • همان‌طور که عنوان شد بالکن از الحاقات ساختمان محسوب می‌شود و مساحت آن در واقع بخشی از زیربنای سازه را تشکیل می‌دهد. اما مساحت تراس در زیربنای کلی یک سازه لحاظ نمی‌گردد.
  • به طور معمول بالکن از چند جهت با دیوار محاصره می‌شود. اما تراس معمولاً بدون دیوار محاصره‌کننده، طراحی می‌شود.
  • بالکن از سقف برخوردار بوده، اما تراس یک فضای باز غیرمسقف، محسوب می‌شود.

مطالب بیشتر: آیا تفاوت بالکن و تراس و ایوان را می دانید ؟هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

انواع طراحی بالکن در ویلا

در این بخش از مقاله، قصد داریم تا پیش از پرداختن به مبحث رعایت الزامات طراحی بالکن، ایتدا به انواع مختلف آن بپردازیم. در سال‌های اخیر، طراحی بالکن‌های هوشمند با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن نظیر سیستم‌های نورپردازی و آبیاری خودکار بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این بالکن‌ها به کمک سنسورهای هوشمند، به کنترل نور، دما و رطوبت محیط کمک کرده و تجربه‌ای لوکس و مدرن را برای ساکنین فراهم می‌کنند. بالکن، یک واژه با ریشه‌ ایتالیایی که در زبان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، عموماً به فضای نیمه باز از سازه، اشاره می‌نماید که از یک یا چند طرف با

محیط خارجی مرتبط است. در حقیقت این فضا با میله‌، دیوار کوتاه یا نرده‌های چوبی و فلزی محافظت شده تا سطح امنیت فعالیت‌های درون آن بیشتر شود. به طور کلی بالکن به سه دسته تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • بالکن واقعی

منظور از بالکن واقعی به صورت کلاسیک، به یک سکویی بیرون زده از سازه اطلاق می‌گردد که به واسطه نرده‌های استاندارد، محافظت شده است. در اصل این فضا برای ساکنان، این امکان را فراهم می‌سازد تا از زوایای خاص، جهت دیدن مناظر طبیعت اطراف و استراحت در فضای باز استفاده نمایند.

مطالب بیشتر: اصول و نکاتی که در طراحی نمای کلاسیک باید رعایت کرد!

بالکن واقعی

  • بالکن مصنوعی

بالکن مصنوعی در حقیقت، از ظاهری متفاوت با بالکن واقعی برخوردار است. این بالکن‌ها به صورت واقعی از سازه بیرون نزده و سطح آن‌ها با ویلا برابر است. بالکن‌ مصنوعی با نرده‌ها یا تزئینات چوبی ایجاد می‌شود و معمولاً با هدف زیبایی‌ بصری نمای ساختمان، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین بخوانید: نمای ساختمان های ویلایی در چه سبک هایی طراحی می شود؟

بالکن مصنوعی

  • بالکن‌ کاذب و سرپوشیده

از انواع دیگر بالکن‌، باید به بالکن کاذب و بالکن سرپوشیده اشاره کرد. در اصل، بالکن کاذب همان طور که از نامش مشخص است، واقعی نبوده و معمولاً تحت عنوان یک افزودنی دکوراتیو جهت نمای سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. بالکن‌ سرپوشیده نیز به طور معمول، در نمای ساختمان قرار می‌گیرد و فضای بیشتری را جهت استفاده برای ساکنان فراهم می‌سازد.

بالکن‌ کاذب و سرپوشیده

نکات مهم در اصول طراحی بالکن ویلا

همان‌طور که در مطالب بالا اشاره شد، بالکن، سکویی به شمار می‌رود که روی دیوارهای سازه، طراحی می‌شود. به طور معمول، بالکن در بالای طبقه همکف ویلا قرار می‌گیرد که به واسطه ستون‌های اصلی پشتیبانی می‌شود. بالکن علاوه بر اینکه یک فضای مجزا برای ویلا محسوب می‌شود، برای نمای کلی سازه، ظاهری بسیار شکیل را به ارمغان می‌آورد. اما اصول طراحی بالکن ویلا چیست؟

همچنین بخوانید: با نکات انتخاب کاغذ دیواری برای ویلا آشنا شوید

  • مراحل اولیه در طراحی بالکن ویلا

در واقع نخستین و بارزترین نکته‌ که باید در طراحی بالکن ویلا به آن توجه شود،  بررسی اصولی جهت استفاده از متریال مورد نظر نیاز برای ساخت یک بالکن شکیل است. باید توجه داشته باشم که این متریال، توانایی مقاوت در برابر هر شرایط آب و هوایی نظیر بارش‌های بی وقفه باران، تابش نور خورشید به صورت متداوم و مواردی مشابه را داشته باشد. علاوه بر این باید درباره عوامل مهمی مثل ارتفاع نرده بالکن، فاصله بین تیرهای کف و بین نرده‌ها که فاکتورهای مهمی در طراحی بالکن به شمار می‌روند، توجه داشته باشیم. امروزه استفاده از متریال‌های دوستدار محیط زیست و پایدار در طراحی بالکن اهمیت زیادی پیدا کرده است. متریال‌های بازیافتی و قابل تجدید، مثل چوب‌های مقاوم در برابر شرایط جوی یا آلومینیوم‌های بازیافتی، نه تنها به کاهش مصرف منابع طبیعی کمک می‌کنند، بلکه با دوام و پایداری بالا، مناسب استفاده در فضای باز هستند.

مطالب بیشتر: استفاده از سقف متحرک در ساخت ویلا

مراحل اولیه در طراحی بالکن ویلا

  • محاسبه میزان زیر بنای بالکن در ویلا

چنانچه بالکن به شکلی طراحی شود که از یک طرف بسته بماند؛ نصف مساحت آن جزء زیر بنا به شمار می‌رود. ولی اگر برای دو ضلع طرفین بالکن دیواری تعبیه گردد یا تمامی اطراف آن در دیوارهای شیشه‌ای قرار گیرد؛ در واقع دو سوم متراژش، در زیر بنا سازه به حساب می‌آید.

مطالب مرتبط: معرفی کامل مراحل ساخت ویلا + نکات مهم

  • استفاده گل و گیاه در کنار چوب برای دکوراسیون بالکن

در حقیقت بهره‌مندی از گل و گیاه‌ یا چوب در دکوراسیون بالکن، یکی از بهترین روش‌ها در ایجاد جذابیت بصری طبیعتی، در این فضا به شما می‌رود. به طور کلی عناصر نظیر چوب و استفاده از گل و گیاه در بالکن، حس طراوت و سرسبزی را ایجاد می‌نماید. در زمان راحتی، بالکن ویلا و فضاها، باید به صورتی تقسیم شود که بخشی مناسب جهت فلاورباکس و گلدان‌ها در آن موجود باشد. یکی از روش‌های خلاقانه برای طراحی بالکن‌ها استفاده از دیوارهای سبز یا دیوار بامبو است. این دیوارها با استفاده از گیاهان رونده و دائمی، علاوه بر تأمین فضای سبز بیشتر، به عایق‌بندی طبیعی بالکن در برابر سرما و گرما نیز کمک می‌کنند.

مطالب بیشتر: نکات ساده برای تزئین و زندگی در ویلا

استفاده گل و گیاه در کنار چوب برای دکوراسیون بالکن

نتیجه گیری

در نهایت، طراحی بالکن باید ترکیبی از زیبایی و عملکرد باشد. انتخاب متریال‌های پایدار، استفاده از گیاهان مناسب و توجه به تکنولوژی‌های هوشمند، نه تنها به زیبایی سازه افزوده، بلکه به راحتی و آسایش ساکنین نیز کمک می‌کند. در این مقاله از ویلاسازی به اصول طراحی بالکن ویلا پرداختیم. در واقع یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی ویلا و مساحت کلی سازه، بالکن آن محسوب می‌شود. این بخش از سازه باید، فضایی امن و دسترسی آسان جهت دیدن طبیعت اطراف باشد تا حس آرامش را برای ساکنین آن فراهم سازد. امید است این مقاله، برای شما مخاطبین محترم، مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله، نظرات و تجارب شخصی خود را درباره اصول طراحی بالکن ویلا با ما در وب‌سایت ویلاسازی به اشترک گذارید.

بیشتر بخوانید: راهکارهای خلاقانه در طراحی ویلا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *