Table of Contents
Toggleامروزه طراحی و ساخت ویلا با استقبال بالایی از سوی عموم مردم مواجه شده است. سال 1385 در کشور ایران برای نحستین بار ویلا سازی به روش lsf آغاز شد و تاکنون هم ادامه یافته است. در این مقاله به این موضوع میپردازم که منظور از ساخت ویلا به روش lsf چیست؟ در واقع روش lsf، یکی از روشهای نوین صنعت در ساختمان سازی محسوب میشود که ساخت سازه در آن مناسب و سازگار با طبیعت است. به طور کلی از بارزترین نکات در ساخت ویلا به روش lsf، میتوان به بازه زمانی ایجاد سازه اشاره کرد. اجرای ویلای lsf، در هر شرایط اقلیمی سازگاری دارد و در کیفیت بالا با یک بازه زمانی کوتاه مدت ایجاد میشود. در این مقاله قصد داریم تا شما مخاطبان محترم را با ماهیت ساخت ویلا به روش lsf آشنا نماییم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
سازه LSF چیست؟
مدولاری یا ال اس اف (LSF) یا همان اسکلت فولادی سبک یک روش اجرایی مدرن محسوب میشود که از مزایا و معایبی برخوردار است. در حقیقت به سازههای پیش ساخته، LSF اطلاق میشود. این سازههای سبک، از مقاطع فولادی جدار نازکی ساخته میشوند که در تسریع ساخت یک ویلا نقش بسزایی دارند. سازه ال اس اف جهت ساخت اسکلت ساختمان کاربرد دارد و برای دیگر قسمتها از پروفیلها استفاده مینمایند. وزن سبک سازه، به خاطر استفاده از پروفیلهای سرد در آن است. در ساخت LSF از ورق های فولادی بهره میبرند که از پوشش گالوانیزه (galvanized) برخوردار است.
ویژگیهای سازه ال اس اف (LSF)
سازه LSF یک اسکلت فولادی در وزنی سبک است که به طور پیش ساخته عرضه میشود و جهت ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت سازههای LSF ظاهری مشابه پروفیلهای فولادی دارند که به واسطه اتصالات فیزیکی مانند انواع پیچ و بولت به هم اتصال مییابند. سازه ال اس اف از لحاظ طول و عرض با توجه به کاربردی که دارند، متغیر هستند. اندازه این نوع از سازهها به این نکته بستگی دارد که برای چه نوع پروژههای ساختمانسازی مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع سازه LSF جایگزینی مناسب جهت سازههای فلزی بسیار سنگین و در برخی موارد هم سازههای بتنی به شمار میروند.
موارد استفاده از سازه سبک lsf
ساخت یک ویلا به واسطه سازه سبک فقط یکی از موارد استفاده از آنهاست. در واقع سازه ال اس اف ورق های فولادی هستند که از لایههای عایق صوتی و حرارتی در صفحات سبک تولید شدهاند که برای اکثر بناها قابل استفاده هستند. ولی ساختمانهایی که با بهرهمندی از این سازههای سبک قابل اجرا هستند، عبارتند از:
- ساختمانهای 5 طبقه
- کارگاهها و کارخانجاتی که کاربردهای صنعتی دارند.
- جهت اضافه نمودن طبقات در پشت بام ساختمانهای پیش ساخته
- برای ساختمانهایی با کاربری آموزشی یا ورزشی
- ساختمانهایی که در ساختشان محدودیت طبقاتی دارند.
- ساخت ویلا در بازه زمانی کوتاه مدت
ساخت ویلا به روش lsf چگونه است؟
در حقیقت ساخت ویلا با ال اس اف (LSF) امروزه بسیار مورد استقبال عموم صاحبان یک سازه قرار گرفته است. جهت ساخت ویلا به روش lsf، ابتدا باید پیش از هر اقدامی بررسیهای لازم را در خصوص شرایط اقلیمی ویلا و خاک آنجا صورت داد. پس از طرح ابتدایی ویلا با این نوع از سازههای سبک، مراحل اجرای آن شروع میشود. در مراحل اجرای ویلا به واسطه LSF با رعایت اصول ساختمانسازی پیش میرود. همچنین اجرای فونداسیون سازه نخستین گام در ساخت ویلا به روش lsf به شمار میرود. سپس اسکلت ساختمان که دیوار و سقفهای از پیش ساخته را شامل میشوند، قابل اجرا خواهند بود. در گام بعدی پوششهای نازک خارجی و داخلی روی اسکلت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند که در آخر هم نوبت به اجرای تاسیسات ویلا میرسد. ولی باید به این نکته توجه داشت که استفاده از سازه lsf درست مانند دیگر روشهای ساخت و ساز از معایب و مزایایی برخوردار است که در ادامه مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایای ساخت ویلا به روش lsf
به طور کلی سساخت ویلا به روش lsf از مزایایی برخوردار است که بارزترین آن شاید وزن سبکش یاشد که خود یکی از فاکتور مهم در استفاده از آنهاست. به موجب این امر وزن سازه lsf در قیاسی کلی با دیگر سازهای بسیار سبکتر است. از مزایای مهم دیگر این سازههای میتوان به بازه زمانی کوتاه مدت در ساخت یک ویلا اشاره کرد. سازه و اسکلت ابتدایی ساختمان به صورتی انبوه تولید شدهاند که از منظر زمانی ساخت ویلا نقش بسزایی در آن دارند. علاوه بر موارد مذکور ساخت ویلا با روش lsf، بسیار ساده و راحت است و مقاومت و استحکام بالایی دارد. همچنین در براب مواردی نظیر آتش سوزی و حرارت بالا، تغییرات شیمیایی یا هوازدگی هم بسیار مقاوم است. در واقع یکی از موارد استفاده از این سازه سبک در ساخت ویلا، باید به صرفه جویی در هزینهها اشاره کرد.
از دیگر موارد این سازههای سبک مهم کیفیت یکنواخت در آن است. تمامی اجزای سازه lsf دارای کیفیتی یکسان هستند. همچنین سازگاری با یکی از مزایای این سازههای سبک بوده و درواقع کلیه اجزای سازه قابلیت بازیافت دارند. عمر بالای سازه ال اس اف (LSF) و مقاومت آن در برابر حوادث طبیعی نظیر زلزله از دیگر مزایای استفادهاز آن در ساخت ویلا است. البته مقابل این سازه از معایبی هم برخوردار است که باید در زمان انتخاب برای ساخت ساختمان به آنها توجه داشته باشیم.
معایب سازه سبک در ساخت ویلا
در واقع ساخت ویلا با سازه سبک هیچ ممنوعیتی ندارد. چراکه ساختشان در طبقات محدود ایجاد میشوند. به طور معمول سازههای ویلای اغلب به یک یا دو طبقه محدود میشوند. پس این نکته نشان میدهد که اجرای آن برای ساختمانهای طبقاتی بالای 5 با این سازه امکانپذیر نخواهد بود که خود این نکته از معایب اصلی آن به شمار میرود. علاوه بر مورد مذکور ساخت اسکلتهای از پیش ساخته به دقت، مهارت و تخصص بالایی نیازمند است. در حقیقت حرفهای بودن اشخاص متخصص در ساخت سازه lsf فاکتوری بسیار مهم است که باید بدان توجه داشته باشیم. چراکه در صورت عدم مهارت کافی، این سازههای سبک با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
نتیجه گیری
امروزه با توجه به پیشترفتهای عرصه تکنولوژی، خصوصاً در خوزه ساخت و ساز ما شاهد متریالهای نوینی هستیم که در بازه زمانی و کیفیت کلی سازه نقش بسزایی دارند. در این مقاله از ویلاسازی مزایا و معایت ساخت ویلا به روش lsf را مورد بررسی قرار دادیم. امید است مقاله منظور از ساخت ویلا به روش lsf چیست؟ برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه ساخت ویلا به روش lsf با ما در وبسایت ویلاسازی به اشترک گذارید.