طراحی ویلا در شمال

ساخت ویلا و طراحی ویلا در شمال اخیرا پیشرفت بی سابقه ای داشته است.

سر سبزی این نواحی و فاصله کم بین شهرها و نواحی روستایی و ییلاقی، ظرفیت زیادی برای ساخت خانه های ویلایی دارد.

 

از آنجایی که بیشتر مناطق کشور ایران دارای آب و هوای گرم و خشک میباشد، شهرهای شمالی کشور با آب و هوای معتدل، برای اجرای پروژه های ویلا سازی، بسیار مناسب هستند. همین مورد باعث افزایش طراحی ویلا در شمال ایران شده است.

شهرهای شمالی که در نزدیکی دریای خزر واقع شده اند، از اعتدال هوایی و بارندگی های زیاد بهره مند هستند.

اصول ساخت و طراحی ویلا در شمال

اصول طراحی و ساخت ویلا در شمال بر مبنای عوامل مختلفی تعریف میشود.

در ادامه به شرح این اصول طراحی ویلا میپردازیم :

آب و هوای شمال معتدل و مرطوب است و بارندگی های زیاد شاخصه اصلی این منطقه میباشد.

بنابراین طراحی ویلا با سقف شیبدار رواج بیشتری دارد.

عامل دیگر رطوبت نسبی زیاد در این نواحی است، این امر در طراحی ویلا بسیار جدی است.

ساختمان ویلا باید دارای کشیدگی شرقی-غربی، در مقابل جهت دریا باشد.

طراحی پلان ویلا نیز بهتر است به صورت خطی باشد تا تهویه طبیعی برقرار باشد.

ساخت ویلا بر روی پیلوت در این راستا، مانع از تجمع رطوبت در فضای داخلی ویلا میشود. طراحی ویلا با سقف شیبدار به نوعی یادآور طراحی ویلا سنتی در این مناطق است.

با اجرای صحیح سقف شیبدار، علاوه بر حفاظت فضاهای داخلی از پدیده نم و رطوبت، امکان هدایت و جمع آوری آب باران فراهم می آید.

با توجه به ایده طراحی ویلا، فرم های متنوعی برای اجرای سقف شیبدار ویلا مقدور است.

در این خصوص سبک های طراحی ویلا نیز در طراحی این نوع سقف موثر هستند.

 طراحی ویلا  در شمال با سقف شیبدار و پنجره های سرتاسری و بزرگ، جذابیت زیادی دارد.

سقف شیبدار با طراحی ویلا روستایی یا روستیک نیز هماهنگی  دارد.

مصالح ساخت سقف شیبدار می تواند دامنه ای از مصالح سنتی تا متریال مدرن را در بر گیرد.

سقف شین گل آسفالتی- پوشش های تایل و سفال-پوشش سقف شیبدار فلزی و ایرانیت-انواع پوشش های سقف شیبدار سنگی و چوبی-پوشش های ترکیبی و … از این جمله اند.

هریک از این پوشش ها جلوه خاصی به نمای ویلا در شمال میبخشد.

با گسترش ویلا سازی، به تبع ما شاهد رشد روز افزون خرید و فروش ویلا در شمال هستیم. طراحی خانه ویلایی در شمال اغلب به منظور ویلا برای تعطیلات و فصلی صورت میگیرد. اما در برخی موارد نیز، طراحی و ساخت ویلا با هدف سکونت همیشگی میباشد.

 مراحل ساخت ویلا در شمال به طور خلاصه موارد زیر میباشد .

-انتخاب و خرید زمین مناسب

-مراجعه به شرکت طراحی ویلا برای مشاوره تخصصی و بستن قرارداد طراحی ویلا

-تهیه نقشه های مورد نیاز شامل نقشه های معماری، سازه و تاسیسات

-اخذ جواز ساخت ویلا

-آماده سازی زمین

-بستن قرار دارد ساخت با پیمانکار

-شروع پروسه ساخت

-اجرای نما و نازک کاری

-طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی ویلا .

هزینه ساخت ویلا در شمال !

با توجه به آمار های به دست آمده، هزینه ساخت ویلا به جز عوامل و وابستگی‌ هایی چون متراژ، سبک طراحی و ساخت، مصالح و متریال، فضا سازی ‌های محوطه ویلا و… به طور میانگین 8 تا 12 میلیون تومان در هر متر مربع است.

هرچه طراحی ویلا ی شما شامل ویژگی های خاص تر و بخش‌ های بیشتری  باشد به همان اندازه هزینه ساخت و طراحی ویلا در شمال بیشتر میشود.

اما اگر میخواهید هزینه ها را مدیریت بیشتری کنید سعی کنید زمینی را که برای ساخت ویلا خریداری میکنید، در شهرک ‌های ویلایی یا بافت منطقه ای خاصی باشد، زیرا در این موقعیت ‌ها، از یک تیپ و سبک ویلایی ساده و معمول طبیعت میشود و در هنگام ساخت هزینه‌ ها کنترل میشوند.

در سال 1400 به طور متوسط هزینه مورد نیاز برای ساخت یک ویلای 200 متر مربعی، 2 میلیارد تومان است.

هزینه متوسط  از ۱ میلیارد و 600 تا 2 میلیارد و 400 قرار دارد.

استفاده از مصالح مناسب برای منطقه و اقلیم اهمیت بسیار زیادی دارد، شاید فکر کنید شرکت‌های ‌نا معتبر و پیمان کار هایی که با مصالح ارزان قیمت ساخت ویلای شما را انجام می‎‌دهند، به شما کمک کرده اند، اما در واقع استفاده از این مصالح تنها باعث می‌شود که کیفیت ساخت ویلا پایین آید. اتفاق بدتری که پیش می‌آید؛ این است که اصولا این مصالح از مقاومت و استحکام کافی در برابر عوامل محیطی و جوی برخوردار نیستند و با گذشت زمان کوتاهی و تخریب در اثر این عوامل، نیاز به بازسازی پیدا میکنند.

 بازسازی نمای ساختمان  باعث به وجود آمدن هزینه‌ های جدید میشود.

طراحی ویلا در دماوند

در شهرستان دماوند در سرد ترین ماه های سال احتمالاً تا ۵ درجه کاهش هوا اتفاق می افتد. در گرم ترین ماه هم ما حداکثر به ۳۲ درجه میرسد. همانطور که گفته شد دماوند یک منطقه نیمه مرطوب است و رطوبت نسبی آن تقریباً ۴۶ درصد می باشد.

می دانیم که در ساخت ویلا محیط و شرایط جغرافیایی توجه زیادی می شود مثلا در شمال که بارش ها زیاد است باید ویلا را به نحوی طراحی کرد که در برابر بارش زیاد مقاوم باشد. در دماوند هم به همین شکل است باید با شناخت طبیعت و آب و هوا و جغرافیای آن تصمیم درستی در مصالح مورد استفاده در ساخت ویلای خود بگیریم تا بعدا مشکلی برای ما به وجود نیاید.

منطقه دماوند نام خود را از کوه دماوند که در دامنه های آن واقع شده است می گیرد. این منطقه بسیار سر سبز در اطراف تهران قرار دارد.

 

قله دماوند

 

قله دماوند بلندترین قله کشور از گذشته های دور در تاریخ نشانه ی پایداری بوده است. برای همین باعث شده است که این قله یکی از مهم ترین و اصلی ترین منطقه دماوند به حساب آید. زیبایی های بصری این کوه عظیم ، جلوه زیبایی به این منطقه می دهد و همیشه گردشگران زیادی را هم به خود جذب میکند.

 

پیست آبعلی

 

پیست آبعلی یکی از معروفترین مناطق برای اسکی سواری زمستانی، در تمام کشور است. کسانی که به ورزشهای زمستانی علاقه مند هستند و می خواهند در نزدیکی چنین مکان هایی باشند معمولاً برای ویلا سازی به دماوند مراجعه می کنند.

طراحی ویلا در فیروز کوه

چند سالی میشود که فیروزکوه و روستاهای آن مقصد بسیاری از گردشگران و شهر نشینان شده است. به تناسب افزایش گردشگران قیمت املاک نیز در این منطقه زیبا و کوهستانی افزایش پیدا کرده است.

برخی مزایای طراحی ویلا در فیروز کوه !

 

طبیعتی بکر و پر آب

 

 سد زیبای نمرود

 

عاری از هرگونه آلودگی مانند صوتی و هوا

 

وجود باغ های سیب

 

 

مردم خون گرم

 

بافت روستایی با امکانات شهری

 

تعداد ملک محدود و ….

 

همه این امکانات دلیلی برای خرید ملک در فیروزکوه یا نزدیک آن شده است .

 

 دلایل بسیاری جهت افزایش قیمت ملک بیان میشود اما بخش مهمی از این افزایش ناشی از تورم شدید چند سال اخیر بوده است. خرید ملک در فیروزکوه و روستاهای آن اگرچه رویای بسیاری از ما میباشد اما در حال حاضر و با شرایط موجود تقریبا دست نیافتنی شده است. با این همه هنوز زمین های کشاورزی و یا باغ و خانه باغی ها در فیروزکوه قیمت چندان بالایی ندارد و توانسته حجم بالایی از معاملات را در منطقه فیروزکوه به خود اختصاص دهد. باغ ها و زمین های کشاورزی  به دلیل اینکه در مکان های بکر واقع شده اند از امکاناتی نظیر برق و گاز و آب آشامیدنی برخوردار نیستند اما میتوان با صرف هزینه ای اندک برای هر کدام از این مشکلات با توجه به پیشرفت تکنولوژی راه چاره ای پیدا نمود.

طراحی ویلا در لواسان

چند سالی میشود که فیروزکوه و روستاهای آن مقصد بسیاری از گردشگران و شهر نشینان شده است. به تناسب افزایش گردشگران قیمت املاک نیز در این منطقه زیبا و کوهستانی افزایش پیدا کرده است.

لواسان منطقه ای خوش آب و هوا و ییلاقی است که در دامنه جنوبی رشته کوه های البرز قرار دارد و به دلیل داشتن منظره ی عالی و زیبا  که رودخانه جاجرود و دریاچه زیبای دارک زون لواسان نیز دیده میشود .

لواسان در 11 کیلومتری شمال شرق تهران واقع شده است و به همین دلیل نزدیک ترین منطقه خوش آب و هوا و ییلاقی تهران است و برای همین ساخت ویلا در لواسان اهمیت دارد .

فاصله لواسان تا اتوبان بابایی حدود 7 کیلومتر است که میتوان در کمتر از 30 دقیقه به آنجا برسیم .

 

 هزینه طراحی ویلا در لواسان !

 

به طور کلی قیمتی که برای ساخت ویلا در لواسان تعیین میشود قابل پیش بینی نیست و هم برای تمامی ویلا ها یکسان نیست.

یعنی هزینه نهایی و قیمت ساخت ویلا در لواسان براساس فاکتورهای مختلفی مثل تعداد طبقات، طراحی فلت، دوبلکس یا تریپلکس، نوع طراحی نما، میزان پیچیدگی دکوراسیون داخلی و خارجی، پیچیدگی های محوطه سازی، کیفیت و نوع مصالح، سبک انتخاب شده، متراژ و مساحت کلی ویلا، نوع ساخت (فلزی، بتنی، پیش ساخته و چوبی)، تأسیسات ویلا و غیره تعیین می شوند.

توجه داشته باشید که تمامی این هزینه ها در زمانی باعث نتیجه ای دلخواه و رضایت بخش خواهند بود که تیم معماری و طراحی حرفه ای  بر کل فرایند طراحی تا اجرا، نظارت کامل داشته باشند.

نکاتی راجع به ویلاسازی

برخی گروه های معماری  با انجام پروژه های مختلف در زمینه ساخت ویلا و تکیه بر دانش تخصصی و بالای تیم حرفه ای و با تجربه خود، آمادگی کامل خود را برای ساخت ویلا در لواسان با طراحی های لوکس و بسیار شیک اعلام کرده اند.

برای ساخت یک ویلا باید به چند مراحل ساخت ویلا را میتوان به موارد زیر تقسیم ‌بندی کرد:

 

برنامه ‌ریزی اولیه برای ساخت ویلا

 

مراحل اداری قبل از ساخت

 

مراحل ساخت ویلا 

 

در مرحله ‌ی اولیه برای اجرای ویلا باید زمینی برای ساخت را پیدا کرد و یا محل پروژه‌ ای که مورد نظر کار فرما است را موقعیت یابی کرد، این مراحل اولیه برای اجرایی کردن طرحی مطابق با اقلیم و موقعیت جغرافیایی ضروری است، تمام مراحل بعد از تعیین معمار یا مشاوری که برای طراحی و ساخت ویلا توسط کارفرما انتخاب می‌شود، انجام می‌گیرد.

مراحل ساخت ویلا عبارت ‌اند از:

 

رنگ ریزی (اجرای نقشه‌ ی فرضی بر روی زمین)

 

گود برداری

 

بتن ریزی و اجرای اسکلت

 

دیوار کشی

 

اجرای سقف

 

نازک کاری

 

نمای ساختمان ویلایی

 

دکوراسیون داخلی ویلا

 

محوطه سازی ویلا

 

 خاک برداری

 

در این مرحله باید از نوع خاک مطلع باشیم و با نظر ناظر با بیل مکانیکی عملیات خاک برداری انجام میشود.

 

صاف کردن خاک

 

۱۰ الی ۲۵ سانت از زمین که توسط لودر یا بیل مکانیکی خاک برداری شده به صورت دستی انجام می شود دلیل اینکار نیز سست شدن دانه های خاک و جدا شدن آنها از یکدیگر توسط شانه های بیل مکانیکی و یا لودر است.

 

بتن مگر

 

۵ الی ۱۰ سانت از کف زمین را بتن مگر با عیار ۱۵۰ توسط قالب فلزی و یا چوبی در محل های فونداسیون و اجرا می شود و اگر پی ساختمان رادیه زنرال اجرا شود تمام محل مشخص شده را بتن ریزی می کنیم.

 

قالب گذاری

 

قالب بندی به چند صورت چوبی  و فلزی و فایبرگلاس اجرا میشود.

اگر قالب بندی به صورت چوبی و فلزی و یا با لایه های فایبرگلاس انجام شود ابتدا باید آرماتور بندی انجام شود.

 

رامکا

 

پس از بتن ریزی فونداسیون سازه اگر بتنی است باید ۴ عدد میل گرد عرضی به اندازه ستون به اسم رامکا بسته شود.

 

قالب گذاری ستون ها

 

قالب ستون ها نیز به دو صورت فلزی و چوبی است و طبق محل مشخص شده بتن ریزی انجام میشود .

 برای جلوگیری از جدا شدن دانه ها موقع بتن ریزی ارتفاع بتن ریزی 1 متر بیشتر نشود و  از ویبره زدن و ضربه با چکش در گوشه های بتن ریزی تا انتهای کار پیش می روند.

پس از گذشت 48 ساعت از زمان بتن ریزی آخرین ستون شروع به بازکردن قالب ستون ها می کنیم و توجه داشته باشید که قبل و بعد از بتن ریزی با روغن سوخته با دستمال چرب شود و قالب ها بعد از بتن ریزی سطح صافی پیدا کند.

 

شمع گذاری و میل گرد گذاری

 

شمع به دو صورت فلزی و چوبی در زیر پودر های بتنی کارگذاری می شود.

قالب گذاری سقف ها نیز انجام می شود.

 

تیرچه گذاری و یونولیت

 

پس از کارگذاری آویز ها طبق نقشه شروع به تیرچه گذاری می شود و فاصله تیرچه معمولا باید ۴۸ سانتی متر باشد و در عین کارگذاری  تیرچه شروع به کارگذاری یونولیت می کنیم.

 

قالب گذاری دور سقف

 

پس از کار گذاری تیرچه و یونولیت قالب های دور سقف را با سیم مفتول بسته میشود  و سیم های حرارتی روی سقف با میل گرد ۶ یا ۸ طبق دستور مهندس بسته میشود و این کار توسط آرماتور بند به فاصله ۳۰ سانتی متری با سیم مفتول ۱۰۵ تا ۲ بسته می شود.

 

دیوار چینی

 

پس از اجرای سقف شروع به کرسی چینی سیمان استر دور آن و یک لایه عایق رطوبتی بر روی ان می کنیم و توسط بلوک و یا آجر و یا سفال دیوار اطراف ساختمان و داخل آن را می سازیم.

 

نازک کاری

 

پس از انجام دیوار چینی شروع به گچ کاری میکنیم و پس از اتمام گچکاری لوله کشی آب و گاز و تاسیسات داخل دیوار ها انجام می شود و پس از آن سرامیک و کاشی کاری سرویس بهداشتی و حمام و آشپزخانه انجام می شود.

پس از تکمیل گچکاری و نصب فلکه داخل حمام و دستشویی کلید و پریز ها گذاشته می شود و در نهایت رنگ آمیزی واحد انجام می شود و نمای ساختمان نیز طبق طراحی انجام شده و تایید نهایی کارفرما انجام میشود .

 

چند پیشنهاد در رابطه با طراحی و ساخت ویلا !

 

طراحی فضای بیرونی با مبلمان و آلاچیق و… :

 اگر طراحی و اجرای ویلا باغ به صورت حرفه ای و هنرمندانه ایجاد شود، قطعا زیبایی منحصر به فردی خواهید داشت، برای امکاناتی همچون مبلمان، آلاچیق، باربیکیو و… باید فضای مناسبی را در نظر بگیرید .

در واقع باید قسمت های را برای چنین تجهیزاتی مشخص کنید، تا مبلمان و میز و… را در آن قرار دهید .

 برای مثال شومینه های گازی با نمای چوبی اغلب برای طراحی ویلا باغ ها در نظر گرفته می شود، این طراحی فضای گرمی و صمیمانه را به وجود می آورد، که می توانید در کنار دوستان خود، از این فضای دلنشین بینهایت لذت ببرید.

 

اهمیت دادن به سبک طراحی باغ ویلا

 

ویلا باغ ها همانند دیگر ویلا ها در سبک های کلاسیک و مدرن در سازه های دوبلکس و تریپلکس و…. با بهترین متریال طراحی و ساخته می شوند، قبل ساخت ویلا باید، به سبک مورد علاقه ی خود توجه کنید، که شما، طرفدار کدوم سبک و سازه میباشید، و بر اساس آن ویژگی هایی  همچون؛ باکس های چوبی، آب نما، آلاچیق و استخر و… در فضای ویلا در نظر بگیرید، برای مثال ویلا های مدرن از متریال های همچون فلز و شیشه استفاده می شود، اما در ویلا باغ ها از برگه های سنگی، آب نمای سنگی، آلاچیق های سنتی، پل های چوبی و… استفاده میشود .

 در واقع برای طراحی ویلا باغ از ویژگی های سنتی و اصیل  استفاده می شود، پس در ساخت ویلا باغ باید به سبک طراحی توجه کرد.

 

نصب سیستم های نورپردازی در محوطه باغ ویلا:

نصب  سیستم های نور پردازی نقش بسزایی در زیبای ویلا دارد، مخصوصا در هنگام شب، تمام زیبایی و جذابیت ویلا به نورپردازی خاص آن می باشد، نور پردازی ویلا باغ، در سبک های مدرن و با توجه به امکانات آن ویلا انجام می گیرد، مثلا اگر ویلا باغ دارای بخش هایی همچون آلاچیق، استخر، آب نما و… می باشد، باید به طور ویژه در این بخش ها اقدام به نور پردازی نمود، برای مثال تعبیه چراغ های نورافکن در فضای سبز، نصب ال ای دی های کوچک در استخر، چراغ های نورانی در آلاچیق و… می تواند زیبایی ویلا را در شب دوچندان کند، و فضای زیبایی را به وجود آورد.

 

توجه به طراحی ورودی باغ ویلا

 

مسیر، نقش مهمی در طراحی ورودی ویلا ایفا می کند، و یکی از مهمترین مواردی که در ساخت ویلا باغ باید به آن توجه شود، ورودی ویلا میباشد .

که از این روش برای طراحی ویلا در شمال نیز استفاده میشود .

برای طراحی آن می توان از تخته های چوبی و سنگی و… استفاده کرد، و یا با استفاده از چراغ های نورانی و سنگ چین و… مسیر رسیدن به ویلا را نشان داد، همچنین استفاده از نور پردازی برای ورودی ویلا، حوضچه، آب نماها و… فضای زیبای را خلق میکند، از این سوی در هنگام ساخت ویلا باغ و طراحی آن باید به مسیر ورودی آن توجه شود، برای نمای نهایی ویلا باغ باید طراحی ورودی بسیار مدرن و منحصر به فرد باشد، و توجه  اکثر افراد را به خود جلب کند.

 

 

دقت به زاویه طلوع و غروب خورشید

 

جهت طلوع و غروب خورشید از دیگر نکاتی می باشد، که در هنگام ساخت ویلا باغ باید به آن توجه شود، دقت طلوع و غروب خورشید برای طراحی باغچه استفاده می شود، برای مثال بخشی از ویلا باغ که در سایه و آفتاب قرار می گیرد، باید به آن توجه  شود، و نیز نور گیر بودن بخش های مختلف و ارتفاع ویلا، نقش به سزایی در زیبایی ویلا باغ دارد، برای زیبا تر شدن محوطه ی ویلا می توانید از مهندس هایی که در این زمینه فعالیت می کنند، کمک و در خواست مشاوره بدهید، که بتوانید زیبایی خاصی را ایجاد نمایید.