Table of Contents
Toggleشما برای ساخت سازههای چوبی نیز، نیازمند دریافت مجوز ساخت ویلای چوبی هستید. به طور کلی، فارغ از جنس و نوع مصالح به کار رفته در سازه برای دریافت پایان کار، دریافت اشتراک آب، برق، گاز و تلفن و همچنین نظارت کامل شهرداری بر ساخت و سازها، اخذ مجوز امری ضروریست. برای کسب اطلاعات بیشتر، ادامه مطلب را که توسط گروه ویلاسازی مجریان تهیه شده است، مطالعه فرمایید.
مجوز ساخت ویلای چوبی
دریافت مجوز ساخت به معنای دریافت اجازه نامه از سوی شهرداری برای ساخت هرگونه بنایی، به منظور رعایت مقررات ملی ساختمان و حفظ جان انسانها ضروریست. در گذشته ساخت و ساز بدون اخذ مجوز امکانپذیر بود و همین موضوع سبب تخلفات بسیاری در زمینه ساختمان سازی شد و جان و مال افراد بسیاری در معرض خطر قرار گرفت. از این رو، قانونی در مجلس شورای اسلامی جهت نظارت کامل شهرداری بر ساخت و ساز هرگونه واحد مسکونی و تجاری، وضع گردید.
طبق این قانون افراد برای ساخت سازهها، نیازمند دریافت مجوز از سوی کارشناسان شهرداری هستند. مجوز ساخت زمانی به یک پروژه تعلق میگیرد، که تمامی اصول و مقررات ملی ساختمان در آن رعایت شده باشد. در ساخت ویلای چوبی نیز شما همین روند را خواهید داشت و نوع استفاده از مصالح، در روند صحیح انجام کار تاثیری ندارد. پس از دریافت مجوز ساخت ویلا چوبی، شما میتوانید موفق به دریافت پایان کار شده و برای ویلای خود اشتراک آب، برق، گاز و تلفن دریافت نمایید.
مطالب بیشتر: ضوابط طراحی و ساخت ویلا در ایران +استاندارد ها و برنامه فیزیکی
انواع مجوز ویلا چوبی
به طور کلی مجوز ساخت ویلا به دو دسته کلی تقسیم میشود، که در ادامه به شرح هر یک میپردازیم:
مجوز ساخت
این نوع مجوز ساخت ویلای چوبی در واقع نشاندهنده مهر تایید کلیه ارگانها و سازمانهای مربوطه مانند شهرداری، بر روی پروژه شماست؛ به عبارتی تمام ارگانها، نسخهای از نقشه ساخت شما را دریافت کرده، از حجم عملیات اجرایی شما آگاه بوده و با تمام مدارک ارائه شده و نقشهها موافق هستند. لازم به ذکر است، سپری کردن ایت مراحل، نیازمند گرفتن تاییدیه از چندین سازمان مختلف و طی کردن مراحل اداری متعددی است، که عبارتند از:
- مراجعه به شهرداری یا دهداری منطقه مورد نظر
- ارائه درخواست به صورت کتبی به نهاد ذیربط با تشکیل پرونده
- دریافت لیست مدارک مورد نیاز( مدارک ثبتی زمین مورد نظر مانند سند رسمی، بنچاق و قبض تسویه حساب اداره مالیات و مواردی از این قبیل)
- پرداخت قبضهای مربوط به بیمه و مانند آن
مطالب بیشتر: مجوز های لازم برای ساخت ویلا را بشناسید + راه های اخذ
مجوز تراکم
مجوز ساخت ویلا چوبی نیز، شامل مرحله مجوز تراکم یا به عبارتی تعیین تعداد طبقات سازه، مساحت زیربنا و مساحت کل بنا از روی دستور نقشه، میشود. بنابراین هزینه مشخصی بابت مجوز ساخت ویلا چوبی بابت حجمی از زمین که برای ساخت اشغال میکنید یا همان تراکم، از شما گرفته میشود. با توجه به افزایش تعداد ویلاهای ساخته شده از چوب، بسیاری از شهرداریها در حال تدوین آییننامههای ویژه برای این نوع سازهها هستند. این آییننامهها بیشتر بر روی مواردی مانند استانداردهای زیستمحیطی و میزان مصرف انرژی متمرکز شدهاند تا ویلاهای چوبی در چارچوب سازگار با طبیعت ساخته شوند.
مطالب بیشتر: چگونه کلبه چوبی ارزان و روستایی بسازیم؟
مراحل دریافت مجوز ساخت ویلای چوبی
از آنجاییکه دریافت مجوز ساخت ویلای چوبی به اندازه ساختمانها و سایر بناها از اهمیت بالایی برخوردار است، در ادامه به شرح مراحل اخذ مجوز این نوع ویلا میپردازیم:
- تکمیل مدارک مورد نیاز اولیه مانند سند مالکیت، مدارک شناسایی
- پرداخت بدهیها و معوقات مالیاتی زمین در صورت وجود
- بازدید مامور شهرداری برای دستور تهیه نقشه اولیه(یک نامه از طرف شهرداری برای مالک ارسال میشود. این نامه برای اجازه تهیه نقشه می باشد )
- ارائه درخواست کتبی به شهرداری و تکمیل فرمهای مربوط به جواز ساخت
- پرداخت هزینههای مالیاتی یا بدهی های زمین مورد نظر برای ساخت و ساز
- تهیه یک مهندس معمار دارای صلاحیت از سوی سازمان نظام مهندسی و اداره مسکن و شهرسازی
- تهیه و تکمیل فرمهایی از جمله شناسنامه فنی ساختمان و ارائه آن به اداره مربوطه
- تهیه نقشه های دیگر ساختمان مانند سازه و برق بر اساس نقشه تایید شده توسط مهندسین دارای صلاحیت
علاوه بر مدارک ذکر شده، برخی مناطق برای سازههای چوبی نیاز به تاییدیههای خاص در زمینه مقاومسازی در برابر آتشسوزی دارند. همچنین دریافت تاییدیه سیستمهای عایقبندی حرارتی نیز ممکن است به منظور بهینهسازی مصرف انرژی در ساخت ویلای چوبی الزامی شود.
مطالب مرتبط: استفاده از یونولیت نسوز یا کند سوز برای جلوگیری از آتش سوزی ویلا موثر است؟
آیین نامه مجوز ویلا چوبی
در حال حاضر مجوز ویلا چوبی بر اساس آیین نامه AITC ایالات متحده آمریکا به سازههای چوبی داده میشود، که این آیین نامه معتبرترین دستورالعمل برای ساخت سازههای چوبی در سطح جهانی است. در سالهای اخیر نیز، وزارت مسکن و شهرسازی، دستورالعملی در قالب آیین نامه محاسبات ساخت و سازهای چوبی ارائه کرد، که همچنان به جامعیت آیین نامه AITC آمریکا، نرسیده است.
رویکردهایی در رابطه با صدور مجوز ساخت ویلای چوبی
دو رویکرد کلی در خصوص صدور مجوز ویلای چوبی وجود دارد، که عبارتند از:
- برای ساخت سازههای چوبی، میبایست پایهای در داخل زمین به عمق 30 سانتیمتر تعبیه شده تا سازه چوبی روی آن قرار بگیرد. به این پایه اصطلاحا پی کنی گفته میشود. شهرداری میتواند با توجه به مقررات برای طول و عرض پی کنی، نوع سازه چوبی و موارد دیگر الزاماتی تعیین کند.
- در قوانین و مقررات مربوط به مسکن و شهرسازی، توضیحاتی درباره دریافت مجوز ساخت ویلای چوبی داده نشده است. اما این به معنای عدم نیاز به مجوز نیست و ویلای چوبی برای دریافت پایان کار و اشتراک آب، برق و گاز نیازمند مجوزهای لازم بوده و این گار یک امر پیشگیرانه و نظارتی محسوب میشود.
مطالب بیشتر: نحوه اخذ مجوز ساخت ویلا چگونه است؟
سوالات متداول
1. آیا ساخت ویلای چوبی به مجوز نیاز دارد؟
بله، ویلای چوبی برای دریافت پایان کار و اشتراک آب، برق و گاز نیازمند دریافت مجوز است.
2. انواع مجوز ویلا چوبی چیست؟
مجوز این نوع ویلا مانند سایر سازهها از دو مجوز ساخت و تراکم تشکیل میشود.
سخن پایانی
در مطالب فوق به اهمیت اخذ مجوز ساخت ویلای چوبی و مراحل دریافت آن پرداختهایم. سازههای چوبی نیز فارغ از نوع مصالح به کار رفته در آنها، برای ساخت به طی کردن مراحل اداری و دریافت مجوزهای لازم نیاز دارند. بنابراین اگر قصد ساخت ویلایی چوبی را دارید، پیشنهاد میشود با کارشناسان حقوقی ما در گروه ویلاسازی مجریان در ارتباط باشید، تا شما را در جریان به روزترین قوانین و مقررات ملی ساختمان بگذارند.