Table of Contents
Toggleطی سالهای اخیر، صنعت ساختمانسازی رشدی چشمگیر داشته است. به همین دلیل مواد اولیه بسیاری در بازار عرضه شدهاند که به ما این امکان را میدهند تا بتوانین با کمک آنها محیطهای داخلی ساختمان خود را زیباتر نماییم. از مهمترین مصالحی که در زیبایی محیط داخلی منزل نقش بسزایی دارد، میتوان به استفاده از کناف در طراحی داخلی اشاره کرد.
به طور کلی کنافها در بخشهای مختلفی از ساختمانسازی استفاده میشوند و هم اکنون در این صنعت طرفداران بسیار زیادی دارد. اما سوا اینجاست که آیا میتوان از کناف در دکوراسیون بهرهمند شد؟ استفاده از کناف در طراحی داخلی ویلا چقدر در زیبایی آن تاثیر دارد؟ آیا روش خوبی برای زیبا تر کردن دکوراسیون می باشد؟ برای رسیدین به پاسخ پرسشهای بالا در ادامه این مقاله از وبسایت ویلاسازی با ما همراه باشید.
منظور از کناف چیست؟
اصطلاح کناف یا کناوف (Knauf) در واقع نام تجاری و خانواده یک شرکت و مؤسسهای با فعالیت در سطح بینالملل است. در سال 1932 این شرکت توسط برادران کناف واقع در روستای شنگن لوکزامبورگ و نزدیک مرز آلمان بنیانگذاری شد که بعدها به شهر ایپهوفن در آلمان منتقل گردید. کناف یا همان گچ برگ نوعی مصالح ساختمانی محسوب میشود که اغلب برای نمای داخلی دیوارها و سقف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. همان طور که در مطالب بالا اشاره شد تاریخچه تولید و استفاده از کناف به چیزی در حدود 80 سال پیش میرسد.
مطالب مرتبط: تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی ويلا در چيست؟
شکل ظاهری کناف
کناف (Knauf) یا همان صفحات روکشدار گچی، از روکشی با جنس ورق نازک گالوانیزه یا کاغذ و مقوای مقاوم برخوردار است که با هسته داخلی گچ شکل میگیرد. در واقع از کناف به خاطر قابلیت رنگ آمیزی، شکلدهی و برش در ابعاد متنوع، تحت عنوان یک المان زیبایی در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمانها استفاده میشود. در سالهای اخیر، شرکتهای تولیدکننده کناف موفق به تولید صفحات کناف مقاوم در برابر شرایط خاص مانند رطوبت بالا و دماهای بسیار متغیر شدهاند. این کنافها، که بهعنوان صفحات مقاوم در برابر رطوبت و حرارت شناخته میشوند، به طراحان داخلی این امکان را میدهند تا از آنها در محیطهای مرطوب مانند حمام و آشپزخانه نیز استفاده کنند، بدون اینکه نگرانی از خرابی یا تغییر شکل آنها وجود داشته باشد. این نوع کنافها، علاوه بر دوام بالا، بهطور ویژهای به زیبایی و کاربردی بودن فضای داخلی ساختمان کمک میکنند.
تاریخچه کناف در ایران
در سال 1355 شرکت کناف ایران تحت عنوان وال بورد ایران با هدف ساخت شش میلیون متر گچبرگ، توسط بخش خصوصی پایهگذاری گردید. سال 1359 این شرکت تحت پوشش سازمان صنایع ملی قرار گرفت و پس از گذشت یک سال به روکش گچ ایران تغییر نام یافت.
پس از طی مراحل مختلفی طی سالهای اخیر این شرکت در حال حاضر، با مالکیت همان شرکت آلمانی به فعالیت مشغول است.
کاربردهای کناف در صنعت ساختمان
همانطور که پیش تر اشاره شد کناف امروزه یکی از مصالح کابردی در ساختمان و طراحی داخلی آن محسوب میشود. از کاربردهای بارز این مصالح ساختمانی در حوز ساختمان میتوان موارد زیر اشاره کرد:
- دیوار پوششی همراه با سازه
- دیوار پوششی جدا از سازه
- سقف کاذب یکپارچه
با پیشرفت تکنولوژی و ظهور خانههای هوشمند، استفاده از کناف در ترکیب با تجهیزات هوشمند، مانند سیستمهای نورپردازی قابلتنظیم و سیستمهای صوتی پنهان، به امری رایج تبدیل شده است. سقفهای کاذب کناف به دلیل قابلیت نصب آسان سیستمهای الکترونیکی و نورپردازی مخفی، انتخاب مناسبی برای پروژههای مدرن و هوشمند هستند. این امکان، به طراحان داخلی اجازه میدهد تا دکوراسیون زیبا و منحصربهفردی را با استفاده از فناوریهای پیشرفته خلق کنند.
همچنین بخوانید: طراحی ویلا اختصاصی با 5 سبک معماری 2024
-
دیوار پوششی
به طور کلی در دیوارهای پوششی ساختمان با استفاده از سازه (قالب) یا بدون سازه مورد استقاده قرار میگیرذ. از مزایای بارز این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نازک کاری
- تسریع در بازسازی در دیوارهای بنای قدیمی
- تحت عنوان عایق، جهت بهینهسازی حرارتی و صوتی در ساختمان
-
دیوار جداکننده
از دیوارهای جداکننده جهت تقسیمبندی فضاهای داخلی ساختمان استفاده میگردد. در این حالت دیواره کنافی از قابهای فلزی سبکی در اشکال U شکل (Runner) و C شکل (Stud) تولید میشوند. در میان قابهای فلزی، صفحات روکش دار گچی با ضخامتهای مختلفی به واسطه پیچ مخصوص روی آنها نصب میشود.
همچنین بخوانید: با نکات انتخاب کاغذ دیواری برای ویلا آشنا شوید
-
سقف کاذب یکپارجه
همانطور که در مطالب بالا عنوان گردید، کناف کاربردهای هم در سقف کاذب یکپارچه دارد که بارزترین آنها مزایای این سقفها عبارتند از:
- مقاوم در برابر ضربه و لرزش های زلزله
- وزن سبک و امکان جابجایی راحت
- انعطافپذیری در هنگام ساخت و طراحی معماری
- ساخت سقفهای معلق دکوراتیو
- عدم نیاز به استفاده از پیش بینی آویز
نقش کناف در پوشش سقف و دیوار داخلی
به طور کلی سقفهای کاذب کناف، یکپارچه و بدون درز هستند که در ساختارشان از پنلهای پیش ساخته گچی استفاده شده است. در واقع قطعات کناف از لحاظ معماری بسیار انعطافپذیر بوده و امکان خمشدگی مطلوبی دارند که با استفاده از آنها میتوان طرحهای معماری زیبا و ظریف را به راحتی اجرا نمود.
همچنین بخوانید: استفاده از سقف متحرک در ساخت ویلا
استفاده از کناف در سقف دکوراتیو
از مهمترین دلایل استفاده از سقفهای دکوراتیو یا همان طرحدار، میتوان به تنوع طرح و امکان ساخت دکوراتیو به سلیقه طراحان اشاره کرد. به موجب این امر، تمایل عموم طراحان داخلی دکوراسیون به سمت این ابزار بسیار است. در واقع انواع سقفهای کنافی دکوراتیو شامل موارد زیر است:
- گنبدی
- کاذب تونلی
- با حاشیه ساده
- سقف کنافی با نور مخفی در حاشیه
- کاذب کمانی
- منحنی و قوسی
مزایای کاربرد کناف در دکوراسیون داخلی
امروزه کناف با توجه به مزایا و کاربردهایی که دارد به عنوان جایگزینی بسیار مناسب برای روشهای سنتی به شمار میرود که در اجرای دکوراسیون داخلی منزل استفاده میشود.
مطالب بیشتر: آشنایی با اصول طراحی داخلی ویلا (راهنمای جامع)
- نسبت به گچ، هزینه کمتری دارد.
- با توجه به ساختار ساده، از اجرای سریعتری برخوردار است.
- سقف کنافی با توجه به وزن سبکی که دارد، فشاری به سقف و بنا وارد نمینماید و همین امر موجب باعث سهولت مطلوبتر نصب سازه میشود.
- به خاطر انعطافپذیی بالای این نوع از سقف، امکان ایجاد طرحهای هندسی مختلف به راحتی فراهم است.
- پس از استفاده از کناف، میتوان این سقف را با نورپردازیهای زیبا ترکیب نمود تا جلوه زیبایی و معماری در سقفهای کاذب دو چندان شود.
- به طور کلی کنافها در ضخامتهای مختلفی تولید میگردند و برای محیطهای عادی، رطوبتی، حرارتی، نمای ساختمان و مواردی از این قبیل قابل استفاده هستند.
- میتوانیم دیوار یا سقف کنافی را با رنگ یا کاغذ دیواری پوشش دهیم تا نمای ساختمان را زیباتر شود.
- زمانی که ساختمان با بهرهمندی از کناف ساخته میشود، آن سازه بسیار سبکتر خواهد بودو به موجب این امر میزان بار و نیروی وارده به آن ساختمان کمتر میشود و همچنین مقاومت ساختمان در مقبل حوادثی چون زلزله بیشتر خواهد شد. علاوه بر این میزان خرابی ساختمانهای ساخته شده با کناف بسیار کمتر است و به ساکنین آن، آسیبی جدی وارد نمیشود.
- کناف، عایقی عالی در مقابل حرارت، صوت، رطوبت و آتشسوزی محسوب میشود.
مطالب بیشتر: استفاده از یونولیت نسوز یا کند سوز برای جلوگیری از آتش سوزی ویلا موثر است؟
کناف علاوه بر کاربردهای دکوراتیو، نقش مهمی در بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها دارد. صفحات کناف بهعنوان عایقهای حرارتی و صوتی عمل میکنند و میتوانند کمک کنند تا در فصول مختلف سال، هزینههای گرمایش و سرمایش کاهش یابد. این ویژگی بهخصوص در ویلاها و ساختمانهای بزرگ اهمیت زیادی دارد، چرا که میتواند به حفظ دمای مطلوب داخل ساختمان و کاهش اتلاف انرژی کمک کند.
نتیجه گیری
امروزه کناف یکی از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی به شمار میرود که به طور گسترده در حوزه طراحی دکوراسیون داخلی خصوصاً ساخت و طراحی سقف مورد استفاده قرار میگردد. این متریال محبوب که برای سقف کاذب هم کاربرد دارد، صفحاتی گچی با روکش کاغذی است که جهت ایجاد طراحیهای متنوع روی دیوار و سقف مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به استفاده از کناف در طراحی داخلی پرداختیم. با رشد فناوری و نیازهای جدید معماری، شرکتهای تولیدکننده کناف به دنبال توسعه صفحات کناف با ویژگیهای هوشمند و چندمنظوره هستند. استفاده از کنافهای ضدآتش و خودتمیزشونده از جمله نوآوریهایی است که میتواند انقلابی در دکوراسیون داخلی و ساختوسازهای مدرن ایجاد کند. این پیشرفتها نه تنها به زیبایی و عملکرد دکوراسیون داخلی افزودهاند، بلکه سطح ایمنی و راحتی ساکنان را نیز بهبود میبخشند.
امید است مقاله استفاده از کناف در طراحی داخلی ویلا چقدر در زیبایی آن تاثیر دارد؟ آیا روش خوبی برای زیبا تر کردن دکوراسیون می باشد؟ برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه استفاده از کناف در طراحی داخلی با ما به در وبسایت ویلاسازی به اشترک گذارید.