اصول و نکاتی که در طراحی نمای کلاسیک باید رعایت کرد!

موضوعات این مقاله

اصول طراحی نمای کلاسیک

اصول طراحی نمای کلاسیک چیست؟ مزایای طراحی نمای کلاسیک به صورت اصول چیست؟ چه ابزارهایی برای طراحی نمای کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند؟ یکی از محبوب‌ترین سبک‌های طراحی نمای ساختمان، طراحی به سبک کلاسیک است که قدمت بالایی داشته و در دنیای امروز هم مورد توجه و پرطرفدار است. این سبک طراحی نما اصولی دارد که با رعایت آن‌ها می‌توان هزینه نماسازی را کاهش داد و فرآیند اجرای نما را ساده‌تر کرد. در این مطلب از نماسازان مرادی قصد معرفی اصول و نکاتی که در طراحی ویلای کلاسیک باید رعایت کرد را داریم.

 

اصول طراحی نمای کلاسیک شامل چه مواردی است؟

نماسازی ساختمان یکی از مراحل ساخت و ساز است که نیاز به طراحی حرفه‌ای و ماهرانه دارد. نمای یک ساختمان اولین چیزی است که از سازه به چشم می‌خورد و در دید عموم قرار دارد، به همین دلیل نخستین برداشتی که از معماری یک سازه در ذهن افراد ایجاد می‌شود، تاثیر ناشی از چگونگی نماسازی است. برای نماسازی حرفه‌ای، طراحی ماهرانه و درست اهمیت زیادی دارد و برای یک طراحی دقیق نیاز است که اصول انجام این کار رعایت شود اما شاید این سوال برای شما ایجاد شود که اصول طراحی نمای کلاسیک شامل چه مواردی است؟ برای پاسخ این سوال ابتدا باید با طرح کلاسیک نما آشنا باشید. معماری کلاسیک، سبک معماری قدیمی رومی یا یونانی است که در آن از سنگ مرمر، ستون‌های بلند، مجسمه‌های سنگی و جزئیات این چنینی استفاده می‌شود. این سبک معماری ظاهری لوکس و گرانقیمت به سازه می‌دهد و تا حد زیادی یادآور ساختمان‌های اشرافی است.

با توجه به ویژگی‌های سبک کلاسیک در نماسازی، یکی از اصول مهم طراحی نمای ویلا ، طراحی و اجرای سازه‌ها به صورت قرینه است. ستون‌ها، مجسمه‌ها و تزئینات سنگی در دو طرف درب یا پنجره‌ها باید طرح و اندازه کاملا مشابه داشته باشند. استفاده از ستون‌های بزرگ و تراس یا ایوان ورودی از دیگر ویژگی‌های این سبک نماسازی است. اصل بعدی در طراحی به سبک کلاسیک استفاده از رنگ‌های روشن است. بیشتر ساختمان‌های طراحی شده به این سبک از سنگ مرمر یکدست سفید طراحی می‌شوند و هیچ رنگ دیگری در جزئیات آن‌ها به کار نمی‌رود، ارتفاع ورودی بلند، قاب‌های تراشکاری و تزئین‌ شده دور پنجره‌ها، استفاده از المان‌های سنگی، گچی یا سیمانی، استفاده از طرح‌های شطرنجی یا راه راه درب ورودی، طراحی خطوط خمیده و منحنی بدون گوشه و پنجره‌های بلند از دیگر اصولی است که در طراحی نمای سازه‌ها به سبک کلاسیک باید به آن‌ها توجه کرد.

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا کلاسیک

 

مزایای طراحی اصولی نمای کلاسیک

طراحی اصولی پیش از انجام هر اقدامی در ساخت و ساز از اهمیت زیادی برخوردار است و این موضوع در مورد نماسازی نیز بسیار مهم است. از جمله مزایای طراحی اصولی نمای کلاسیک می‌توان به کاهش هزینه‌ طراحی ویلا اشاره کرد. زمانی که یک طرح دقیق در اختیار تیم سازنده باشد و مراحل اجرای نما مشخص باشد، مصالح به اندازه خریداری شده و اجرا طبق زمان‌بندی و با فرآیند مشخص انجام می‌گیرد که در نتیجه این موضوع هزینه‌ها نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

دیگر مزیت طراحی اصولی پیش از شروع نماسازی به سبک کلاسیک، اجرای دقیق و بدون خطای نما است. همان‌طور که گفته شد یکی از اصول طراحی نما به سبک کلاسیک قرینه بودن جزئیات است و این موضوع بدون در اختیار داشتن نقشه‌ای دقیق که محل اجرای هر کدام از جزئیات در آن به درستی مشخص شده باشد، امکان‌پذیر نیست. از دیگر مزایای طراحی اصولی نمای کلاسیک می‌توان به انجام سریع‌تر کار اشاره کرد. به علاوه زمانی که طراحی نمای کلاسیک یک سازه به صورت اصولی انجام شده باشد، ارزش مالی ساختمان هم بالاتر می‌رود.

 

ویلای کلاسیک

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا دوبلکس

 

ضوابط طراحی نما به سبک کلاسیک

اصول طراحی نمای کلاسیک به طراحی زیباتر و جلوه بهتر ساختمان کمک می‌کنند اما این سبک طراحی هم مانند دیگر سبک‌ها ضوابطی دارد که توجه به آن‌ها الزامی است و ایمنی و طول عمر نمای سازه را افزایش می‌دهد. از مهم‌ترین ضوابط طراحی نما به سبک کلاسیک می‌توان به استفاده از مصالح بادوام اشاره کرد. به خصوص در مورد ساختمان‌هایی که در معابر اصلی یا نزدیک به ساختمان‌های خاص اجرا می‌شوند، استفاده از مصالح مقاوم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هم چنین در طراحی داخلی ویلا هم باید در انتخاب مصالح اصول را رعایت کرد.

هماهنگی رنگ نما با رنگ ساختمان‌های همجوار از دیگر ضوابط طراحی نما به سبک کلاسیک است. البته این ضابطه مشروط بر هماهنگی رنگ ساختمان‌های کناری با سنگ و متریال استفاده شده در نمای کلاسیک امکان‌پذیر است. طراحی ورودی متناسب با سایر المان‌ها در نمای کلاسیک از دیگر ضوابطی است که در طراحی نما به سبک کلاسیک باید به آن‌ توجه داشت.

 

مصالح مورد استفاده در نمای کلاسیک

یکی از مهم‌ترین اصول و مسائل در طراحی نمای کلاسیک، انتخاب مصالح مناسب برای طراحی است. متریال اصلی در نمای کلاسیک یکی از سنگ‌های مرمر، تراورتن یا لایمستون هستند. نحوه و شرایط اجرای هر کدام از این مصالح در نما متفاوت است. نکته مهمی که درباره مصالح مورد استفاده در نمای کلاسیک وجود داشته و باید به آن توجه داشت، انتخاب مصالح با کیفیت بر اساس منطقه‌ است. نوع مصالح سازگار در هر منطقه با توجه به اقلیم آن تفاوت دارد و این موضوع باید در تهیه مصالح مورد استفاده در نمای کلاسیک رعایت شود تا ایمنی نما بیشتر شده و طراحی و نماسازی به صورت حرفه‌ای‌تر انجام شود.

 

سخن پایانی

اصول طراحی ویلای کلاسیک شامل مواردی هستند که به طراحی دقیق‌تر و بهتر نما در سبک کلاسیک کمک می‌کنند. با رعایت این اصول و طراحی حرفه‌ای پیش از اجرای نما، هزینه‌های ساخت و ساز کمتر شده و سرعت اجرا افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که امور طراحی نمای ساختمان خود را به مجریان حرفه‌ای این کار بسپارید، دغدغه‌ای بابت رعایت اصول در طراحی نخواهید داشت. ما در نماسازان مرادی طراحی نمای کلاسیک را به عهده مهندسین با تجربه و خوش سابقه خود می‌سپاریم و صفر تا صد طراحی و اجرای نما را با رعایت ضوابط و قوانین این سبک طراحی انجام می‌دهیم. جهت ارتباط با کارشناسان و دریافت راهنمایی کافی است از طریق راه‌های ارتباطی، با ویلاسازی در تماس باشید.

 

سوالات متداول

۱. اصول طراحی نمای کلاسیک چیست؟

طراحی جزئیات به صورت قرینه، طراحی پنجره‌های بلند، ایوان و ورودی طولانی، طراحی ستون در نما، طراحی قاب گچ کاری یا سنگ‌کاری شده دور پنجره‌ها و بسیاری موارد دیگر جزو اصول طراحی نمای کلاسیک هستند.

۲. در طراحی کلاسیک از چه جنس سنگ‌هایی استفاده می‌شود؟

در طراحی نما به سبک کلاسیک معمولا از سنگ مرمر، لایمستون و تراورتن استفاده می‌شود.

۳. مزایای طراحی اصولی نمای کلاسیک چیست؟

کاهش هزینه‌های طراحی، طراحی در کمترین زمان ممکن، کاهش خطا در روند طراحی و اجرای دقیق چند مورد از مزایای طراحی اصولی نمای کلاسیک هستند.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *