راهنمای جامع طراحی و ساخت ویلا لاکچری + خلاقانه ترین ایده ها

اصول طراحی و ساخت ویلا | مجموعه ویلاسازی

Table of Contents

طراحی و ساخت ویلا چه اصولی دارد؟ از طراحی تا ساخت یک ویلا چه مراحلی طی می‌شود؟ انواع‌ سبک‌های طراحی یا ساخت ویلا به چه صورت است؟ امروزه کدام سبک‌های طراحی ویلا پرطرفدار هستند؟ اگر قصد ساخت ویلایی دارید یا هر کدام از سوالات بالا ذهن شما را درگیر کرده‌اند، این مطلب مخصوص شما است. در این مطلب از ویلاسازی قصد صحبت در مورد اصول طراحی و ساخت انواع ویلا در سبک‌های مختلف را داریم. همچنین با پاسخ به سوالات بالا یک راهنمای جامع طراحی ویلا + خلاقانه ترین ایده ها برای طراحی ویلا لاکچری را ارائه خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

 

طراحی و ساخت ویلا، کاری نیازمند تخصص و مهارت

گسترش زندگی آپارتمانی و جایگزین شدن فضای سبز داخل و اطراف شهرها با آپارتمان‌ها و مجتمع‌های کوچک و بزرگ باعث شده که این روزها ویلاسازی جدی‌تر از قبل انجام شود. ویلاسازی هم با هدف استفاده شخصی و داشتن فضایی غیر عمومی برای گردش و تفریح و هم با هدف استفاده تجاری مانند اجاره دادن ویلا انجام می‌شود و بازاری پر رونق دارد. ساخت یک ویلا با هر سبک و در هر ابعادی مقدماتی دارد که مهم‌ترین آن‌ها طراحی اولیه ویلا است. طراحی نقشه، انتخاب سبک ساخت، جزئیاتی که در ساخت استفاده می‌شوند و بسیاری مسائل دیگر در مرحله طراحی مشخص می‌شوند. البته طراحی و ساخت ویلا، کاری نیازمند تخصص و مهارت است و اصولی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

طراحی؛ قدم اولیه برای ساخت ویلا

طراحی؛ قدم اولیه برای ساخت ویلا است. در واقع طراحی اولین قدم در هر کاری است و تا زمانی که طرح و پیش‌زمینه‌ای از کاری که قصد انجام آن را دارید در ذهن نداشته باشید، امکان عملی کردن آن کار وجود نخواهد داشت. طراحی اولیه برای انجام کارها به چند شکل انجام می‌شود. گاهی طراحی به صورت ذهنی و گاهی با حساب و کتاب و ثبت روی کاغذ یا به صورت سیستمی انجام می‌شود. نحوه انجام طراحی به کاری که طرح و برنامه‌ریزی برای آن انجام می‌شود بستگی دارد و در مورد ساخت ویلا به صورت ثبت شده است. طراحی؛ قدم اولیه برای ساخت ویلا به صورت آماده‌سازی نقشه یا نقشه‌هایی که روند ساخت و ساز را مشخص می‌کند، انجام می‌شود. بسته به سبک، محل و شرایط ساخت و ساز ویلا طراحی اولیه ممکن است صرفا شامل یک نقشه از فرآیند ساخت یا نقشه‌هایی از تمام جزئیات و مراحل ساخت ویلا باشد.

 

هدف از طراحی

با توجه به توضیحات گفته شده، هدف از طراحی برای ساخت ویلا مشخص است. طراحی در اولین مرحله و پیش از ساخت انجام می‌شود تا فرآیند ساخت و ساز مسیری مشخص داشته باشد. هر اقدامی که برای ساخت ویلا انجام می‌شود به طراحی اولیه بستگی دارد. سبک ساخت ویلا، تجهیزات و مصالحی که برای ویلاسازی استفاده می‌شوند و هر مورد مشابه دیگری با استفاده از طراحی های اولیه انجام می‌شود. هدف از طراحی همچنین می‌تواند برآورد و تخمین هزینه‌ها هم باشد. با توجه به اینکه هزینه و سرمایه مورد نیاز برای ساخت و ساز یکی از موضوعات مهم در بنا کردن و احداث یک ویلا است و تامین بخش زیادی از سرمایه باید قبل از شروع ساخت و ساز انجام شود، طراحی با هدف انجام این کار اهمیت زیادی دارد.

 

 

اهمیت طراحی حرفه ای باغ و ویلا

 

اهمیت طراحی حرفه ای باغ و ویلا

طراحی باغ و ویلا به شکل‌های مختلفی قابل انجام است. متقاضیان طراحی و ساخت می‌توانند طراحی را به صورت شخصی انجام دهند و تنها ساخت آن را به تیم‌های متخصص ساخت ویلا بسپارند. همچنین امکان مشخص کردن محدودیت‌هایی برای تیم طراحی وجود دارد تا طرح توسط تیم متخصص اما دقیقا مطابق با خواسته‌های مشتری انجام شود اما بهترین حالت انجام این کار، طراحی حرفه ای باغ و ویلا توسط تیم ماهر و با تجربه در این زمینه است. اهمیت طراحی حرفه ای باغ و ویلا بسیار زیاد است. طراحی به صورت حرفه‌ای شاید در ظاهر هزینه‌بر باشد اما در نهایت حتی باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها هم می‌شود. زمانی که طراحی توسط تیمی حرفه‌ای انجام شود تمام مشکلات مسیر ساخت پیش‌بینی می‌شوند و راه‌حل‌های مناسب آن مشخص می‌شود تا روند ساخت ویلا، بدون کوچک‌ترین مشکل و در کوتاه‌ترین زمان انجام شود.

 

انواع طراحی ویلا

در گذشته طراحی ویلاها بیشتر با استفاده از المان‌های طبیعی و کمک گرفتن از طبیعت انجام می‌شد اما امروزه این کار پیشرفت زیادی داشته است و با هر سلیقه‌ای می‌توان ویلایی مطابق نظر و علاقه خود را ساخت و طراحی کرد. تنوع سبک‌ها و طرح‌هایی که می‌توان برای ساخت باغ و ویلا از آن‌ها استفاده کرد، بسیار زیاد است. طراحی و ساخت ویلا را می‌توان با طرح‌هایی از پیش آماده شده و در سبک‌های رایج انجام داد یا با کمی خلاقیت و استفاده از ایده‌های جدید طرحی متفاوت برای ویلا خود ایجاد کرد. برای آشنایی بیشتر با انواع طراحی ویلا و سبک‌های مختلفی که برای ساخت و ساز ویلا قابل استفاده است، در ادامه به معرفی انواع طراحی ویلا به سبک مدرن، کلاسیک یا سنتی، روستایی یا بومی، مدیترانه‌ای، رومی و چوبی که رایج‌ترین سبک‌های طراحی هستند، خواهیم پرداخت.

 

۱. طراحی به سبک مدرن

از انواع طراحی ویلا می‌توان، طراحی ویلا مدرن را نام برد. ماهیت این سبک طراحی را می‌توان از نام آن تشخیص داد. در سبک طراحی مدرن تلاش می‌شود که همه جزئیات به مدرن‌ترین و امروزی‌ترین حالت ممکن طراحی و انتخاب شوند. در این سبک استفاده از جزئیات چندان رایج نیست زیرا که سادگی اصل اول انجام آن است. در طراحی به سبک مدرن بیشتر از رنگ‌های مات و خنثی استفاده می‌شود. امروزه بیشتر ویلاهای لاکچری و شیک با سبک مدرن طراحی می‌شوند. این سبک هم در احداث ساختمان ویلا و هم در محوطه سازی ویلا کاربردی است. در طراحی ویلا به سبک مدرن از پنجره‌های بزرگ و بلند برای تامین نور ساختمان استفاده می‌شود. همچنین در ساخت محوطه ویلاهایی که به این سبک طراحی می‌شوند به جای استفاده از انواع گیاهان گل‌دار و رنگارنگ از درختان همیشه سبز به صورت هرس شده، سنگ‌ها و نهایتا آیتمی مانند استخر استفاده می‌شود.

 

۲. طراحی به سبک کلاسیک

طراحی به سبک کلاسیک هم امروزه یکی از پرطرفدارترین سبک‌های طراحی است. در طراحی ویلاها به این سبک بیشتر از المان‌های کلاسیک یا قدیمی استفاده می‌شود. برای مثال در طراحی دیوارها و نمای ویلا از گچ‌کاری یا در طراحی پنجره‌های ویلا از پنجره‌های رنگی با اندازه‌های کوچک و بزرگ استفاده می‌شود. سبک طراحی کلاسیک در ساخت باغ و ویلا به شهر و منطقه‌ای که ویلا در آن ساخته می‌شود هم بستگی دارد. برای مثال در کشور ما استفاده از درب و پنجره‌های چوبی، حوضچه و آبنما، گلدان‌هایی با گل‌های رنگارنگ و موارد مشابه دیگر که حس و حال ویلاها و خانه‌های قدیمی را دارند از جمله جزئیاتی هستند که در طراحی به سبک کلاسیک استفاده می‌شوند.

 

۳. طراحی به سبک شهری

سبک شهری مناسب ساخت خانه‌های ویلایی در داخل شهرها است. در طراحی به سبک شهری بیشتر از اینکه از یک سبک خاص پیروی شود از بافت منطقه‌ای که ویلا در آن ساخته می‌شود، پیروی خواهد شد. برای مثال در شمال ایران بیشتر خانه‌ها به دلیل آب و هوا و بارش باران‌ به صورت شیروانی ساخته می‌شوند. داشتن سقف‌های شیروانی ویژگی اصلی ساخت و ساز خانه‌های ویلا در شمال کشور و به عبارت دیگر، سبک شهری این منطقه است. در طراحی به سبک شهری هم استفاده از جزئیات زیاد چندان کاربردی نیست. خانه‌ها یا ویلاهای شهری از نظر وسعت و اندازه نسبت به ویلاهای خارج شهر محدودتر هستند و استفاده از جزئیات هم باعث کوچک‌تر دیده شدن آن‌ها می‌شود.

 

۴. طراحی به سبک مدیترانه‌ای

یکی از سبک‌های محبوب طراحی ویلا که خصوصا برای طراحی و ساخت ویلا نزدیک به دریا مناسب است، طراحی به سبک مدیترانه‌ای است. در این سبک طراحی تمرکز ساخت و کانون توجه ویلا به جای ساختمان و نمای آن روی محوطه سازی است. اگر ویلاهایی به این سبک را مشاهده کنید چیزی که ابتدا نظر شما را به خود جلب خواهد کرد، زیبایی محوطه و فضای سبز اطراف ساختمان ویلا و بعد از آن ساختمان ساده و بدون زرق و برق ویلا است. در طراحی به سبک مدیترانه‌ای از انواع درختان و گیاهان گل‌دار برای فضاسازی ویلا استفاده می‌شود که با نظمی مشخص در کنار هم قرار می‌گیرند.

 

۵. طراحی چوبی

یکی دیگر از سبک‌های طراحی و ساخت ویلا، سبک طراحی چوبی است. در این سبک طراحی برای ساخت بخش‌ها و المان‌های مختلف از انواع چوب استفاده می‌شود. این سبک طراحی مناسب ویلاهایی است که در مناطق جنگلی ساخته می‌شوند و تامین چوب برای ساخت و ساز آن‌ها ساده‌تر است. همچنین زمانی که برای ویلایی در منطقه جنگلی از سبک طراحی چوبی استفاده می‌شود، تناسب ویلا با بافت منطقه حس بهتری برای سکونت در آن ایجاد می‌کند. زندگی در ویلایی چوبی، حس و حالی شبیه به اقامت در طبیعت دارد و این حس برای بیشتر ما بسیار خوشایند است.

 

۶. طراحی به سبک رومی

طراحی به سبک رومی یکی دیگر از انواع سبک‌های طراحی ویلا و مناسب لاکچری پسندان است. در این سبک طراحی ساختمان‌ها شبیه به سازه‌های روم باستان طراحی و ساخته می‌شوند. استفاده از ستون‌های بلند در نمای بیرونی و بخش‌های داخلی ساختمان از بارزترین ویژگی‌های طراحی به سبک رومی است. طراحی به سبک رومی، حسی شاهانه و سلطنتی را در بیننده ایجاد می‌کند، به خصوص زمانی که ستون‌های بلند با سنگ‌های مرمری و سقف‌های شیب‌دار ترکیب شوند، القای حس شاهانه چندین برابر می‌شود. سبک طراحی رومی امروزه یکی از پرهزینه‌ترین سبک‌های طراحی و ساخت ویلا است. البته سبک طراحی علاوه بر ویلاسازی در ساخت و سازهای داخل شهری هم استفاده می‌شود.

 

اصول طراحی ویلا

 

اصول طراحی ویلا چیست ؟

طراحی ویلا زمانی به صورت حرفه‌ای قابل انجام است که اصول انجام این کار رعایت شود. از اولین اصول طراحی ویلا باید به در نظر داشتن موقعیت ویلا اشاره کرد. ویلا در هر منطقه‌ای که باشد باید متناسب با بافت و شرایط همان منطقه طراحی و ساخته شود. علاوه بر این تاسیسات ویلا هم باید در طراحی و ساخت در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین اصول و نکات در طراحی ویلا اما تفکیک فضاها است.طبق اصول طراحی ویلا تفکیک فضاها باید در اولین مرحله از طراحی انجام شود. در نظر گرفتن فضایی برای ساختمان، فضای بیرونی و محوطه، فضای عبور و مرور، فضای پارک وسایل نقلیه، زمین بازی، آلاچیق، استخر و سایر جزئیات و بخش‌های ویلا هر کدام باید به صورت جداگانه انجام شود. تفکیک فضا به طراحی و ساخت راحت‌تر ویلا هم کمک می‌کند. تفکیک فضاها در طراحی ویلا علاوه بر ساخت راحت‌تر به برآورد بهتر هزینه‌های طراحی و ساخت هم کمک می‌کند. اولویت بندی ساخت بخش‌های مختلف، خرید به موقع مصالح و زمان‌بندی بهتر برای شروع و پایان کار از دیگر مزایای دقت به این اصل مهم در طراحی ویلا هستند.

 

اصول طراحی ویلا در مناطق مختلف

همان طور که گفته شد یکی از نکات مهمی که در طراحی ویلا باید در نظر گرفت، موقعیت و منطقه‌ای است که ویلا در آن ساخته می‌شود. امروزه ویلاسازی تقریبا در تمام شهرها و استان‌های کشورمان انجام می‌شود که اصول طراحی ویلا در مناطق مختلف هر استان، متناسب با بافت و شرایط همان منطقه است. برای مثال شرایط و هزینه‌های طراحی ویلا در تهران متفاوت با شمال کشور است و در هر منطقه از مصالح، ابزارها و روش ساخت متفاوتی استفاده می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا مدرن

 

نکات مهم در طراحی ویلا

طراحی ویلا پیش‌مرحله ساخت ویلا است و برای شروع ساخت و ساز ابتدا باید از این مرحله عبور کرد. برای شروع به طراحی ویلا ابتدا باید چند نکته مهم را در نظر داشت و سپس با بررسی روش‌های طراحی و ساخت ویلا و انتخاب بهترین روش، مراحل ویلاسازی را آغاز کرد. از جمله نکات مهم در طراحی ویلا می‌توان به بررسی کامل زمینی که ویلا در آن ساخته می‌شود، اشاره کرد. گاهی‌ اوقات زمین با هدف ویلاسازی به فروش می‌رسد اما بافت و خاک مناسبی برای احداث ویلا ندارد. از دیگر نکات مهم در طراحی ویلا می‌توان به بررسی اقلیم منطقه اشاره کرد. قبل از طراحی باید این نکته را در نظر داشت که ساخت ویلا در چه منطقه‌ای انجام می‌شود و چه نوع مصالحی مناسب آن منطقه هستند. به علاوه طراحی ویلا در هر بخش متفاوت است و برای یک طراحی اصولی و ساخت ویلا بر اساس آن باید این موضوع را هم در نظر داشت. دیگر نکته‌ای که در طراحی باید به آن توجه کرد، پیش‌بینی مشکلاتی است که ممکن است در مسیر ساخت ایجاد شوند تا امکان جلوگیری یا مقابله با آن‌ها بدون ایجاد وقفه در مرحله ساخت و ساز وجود داشته باشد.

 

نکات مهم در طراحی ویلا

 

روش های طراحی، ساخت و اجرای ویلا

بعد از بررسی همه نکات لازم برای طراحی و ساخت، نوبت به اجرا و پیاده‌سازی اطلاعات به دست آمده و ارائه طرح‌های اولیه برای ساخت ویلا می‌رسد. در این مرحله باید یکی از روش ‌های طراحی، ساخت و اجرای ویلا را انتخاب و پروسه ویلاسازی را بر اساس آن انجام داد. بهترین روش برای طراحی و ساخت ویلایی مطابق با سلیقه و نظرات شخصی، مراجعه به تیمی حرفه‌ای جهت طراحی و ساخت و ساز است. البته بهتر است قبل از مراجعه به تیم‌های طراحی ابتدا تمام خواسته‌های خود در مورد ویلا را مشخص کرد تا طراحی دقیقا مطابق با آن انجام شود.

 

مراحل مختلف ویلاسازی از طراحی تا ساخت

 

مراحل مختلف ویلاسازی از طراحی تا ساخت

بعد از هماهنگی با تیم طراحی و دریافت نقشه و طرح اولیه و تایید آن توسط مشتری یا مالک ویلا، مراحل ساخت و اجرای طرح آغاز می‌شوند. در ادامه مراحل مختلف ویلاسازی را از طراحی تا ساخت و از طراحی پلان اولیه تا دکوراسیون داخلی و چیدمان که بسته به سلیقه و درخواست مالک ممکن است توسط تیم طراح و سازنده انجام شده یا توسط تیم‌های تخصصی طراحی دکوراسیون انجام شود را توضیح خواهیم داد. البته مراحل ویلاسازی بسته به وضعیت اولیه منطقه ساخت ویلا متفاوت است. برای مثال در صورتی که ویلا در زمینی ساخته شود که پیش‌تر در آن ساختمانی احداث شده باشد، قبل از مراحل طراحی پلان مرحله‌ای برای تخریب ساختمان و خارج کردن نخاله‌ها جهت پاکسازی زمین قرار می‌گیرد.

 

۱. انتخاب زمین

اولین مرحله ویلاسازی انتخاب زمین است، در واقع تا زمینی برای ساخت وجود نداشته باشد امکان طراحی و ساخت ویلا نیز وجود نخواهد داشت. برخلاف تصور بیشتر افراد که در هر زمین خالی و عاری از ساختمان یا پوششی امکان ویلاسازی وجود دارد، انتخاب زمین مناسب برای ویلا کاری کاملا تخصصی است و اهمیت زیادی دارد. انتخاب زمین هم از نظر ارزش مادی و هم از نظر کیفیت ساخت ویلا حائز اهمیت است. در انتخاب زمین برای ویلاسازی، ابتدا باید بودجه را مشخص کرد. اگر بلافاصله بعد از خریداری زمین قصد شروع ویلاسازی را دارید، بهتر است این نکته را در نظر گرفته و زمینی با قیمت پایین‌تر از بودجه خود را انتخاب کنید. کیفیت خاک منطقه دیگر موضوعی است که در انتخاب زمین باید به آن توجه کنید. کیفیت خاک در مراحل ساخت تاثیر دارد و تعداد طبقاتی که می‌توان برای ساختمان ویلا ایجاد کرد، مساحت ویلا، نوع مصالح قابل استفاده و بسیاری مسائل دیگر به کیفیت خاک زمین بستگی دارد.

 

۲. طراحی پلان ویلا

همه چیز برای ساخت ویلا با طراحی نقشه آن آغاز می‌شود. به عنوان کسی که قصد ساخت سازه‌ای به عنوان ویلا در یک زمین خالی دارید باید بدانید که ساخت و ساز را از کجا شروع کرده، طبق چه روندی پیش ببرید و چه مراحلی پیش رو دارید. به عبارت دیگر هر اقدامی برای ساخت و ساز ویلا، مانند تعداد اتاق‌ها، موقعیت درب و پنجره در هر اتاق، ورودی خانه، تاسیسات، مبلمان حیاط و حتی تزئینات و دکوراسیون، طبق طراحی پلان ویلا انجام می‌شود. طراحی پلان ویلا یک مزیت دیگر هم دارد و آن فهمیدن مشکلاتی است که در مسیر ساخت وجود دارد. برای مثال به منظور طراحی پلان ابتدا باید موقعیت جغرافیایی زمین از نظر جهت، شیب، ارتفاع و موارد دیگر مشخص شود، در چنین شرایطی اگر زمین مشکلی از نظر موقعیت جغرافیایی داشته باشد در طراحی پلان مشخص شده و امکان اقدامات لازم برای رفع آن وجود خواهد داشت. طراحی پلان کاری کاملا تخصصی است و تنها باید توسط مهندسین حرفه‌ای انجام شود.

 

۳. گودبرداری زمین

اولین مرحله ویلاسازی بعد از طراحی پلان، گودبرداری زمین است. گودبرداری و پی ریزی در مقاومت و استحکام سازه تاثیرگذار است، بنابراین انجام نیاز به مهارت و دقت زیادی دارد. علاوه بر کیفیت گودبرداری، نحوه انجام آن هم بسیار حساس و تخصصی است. اگر گودبرداری بدون دقت و توسط نیروهای کم تجربه انجام شود احتمال آسیب به ساختمان‌ها و زمین‌های اطراف وجود دارد. برای گودبرداری زمین ابتدا باید عمق انجام این کار را مشخص کرد و سپس تا رسیدن به عمق مورد نظر، زمین را به اندازه مساحت در نظر گرفته شده برای سازه گود کرد. پس از اتمام گودبرداری فونداسیون سازه یا پایه‌های اولیه ساخت سازه انجام می‌شوند. برای تعیین عمق گودبرداری و پی ریزی جهت اجرای فونداسیون باید به مسائلی مانند کیفیت خاک زمین و نرمی یا سفتی آن، ارتفاع مورد نظر برای احداث سازه، تعداد طبقات آن و اقلیم منطقه اشاره کرد.

 

۴. بتن ریزی و اسکلت بندی

مرحله بعد از گودبرداری، بتن روزی و اسکلت بندی سازه است. اسکلت بندی در واقع مشخص کننده فرم کلی ساختمان است و استحکام سازه به آن بستگی دارد. در مرحله بتن ریزی و اسکلت بندی از بتن، میلگرد و سازه‌های فلزی برای ایجاد اسکلت ساختمان استفاده می‌شود. بتن ماده‌ای مقاوم است و پایه‌ای محکم برای ساختمان ایجاد می‌کند و میلگردهایی که به عنوان اسکلت ساختمان استفاده می‌شوند را در جای خود محکم نگه می‌دارد. مقاومت ساختمان بعد از مرحله گودبرداری به بتن ریزی و اسکلت بندی اصولی آن بستگی دارد. این مرحله هم کاملا تخصصی است و باید توسط پیمانکاران ماهر و با ابزارهای مناسب انجام شود.

 

۵. دیوارکشی

بعد از احداث اسکلت ساختمان نوبت به دیوارکشی با توجه به موقعیت اسکلت سازه می‌رسد. دیوارچینی یا دیوارکشی، شروع شکل‌گیری فرم ساختمان است. بعد از مرحله دیوارچینی ساخت و ساز سریع‌تر پیش می‌رود زیرا که چارچوب کلی ساختمان با دیوارها مشخص می‌شود. با احداث دیوارها مسیر ورود، محل پنجره‌ها، تفکیک اتاق‌ها و فضای داخلی ساختمان و تفکیک ساختمان از محوطه و فضای بیرونی ویلا هم انجام می‌شود. دیوارکشی به شکل‌های مختلفی قابل انجام است. سنتی‌ترین روش دیوارکشی استفاده از بلوک‌های سفالی یا آجری است اما امروزه مصالح جدیدتری هم برای انجام این کار استفاده می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به دیوارهای پیش ساخته از جنس فلز اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید: بازسازی منازل

 

۶. اجرای سقف ویلا

همان‌طور که گفتیم با احداث دیوارها، فرم کلی ساختمان مشخص می‌شود و اجرای سقف ویلا این موضوع را تکمیل می‌کند. در واقع زمانی که زمین ساختمان آماده باشد، دیوارها بالا رفته باشند و سقف نیز اجرا شده باشد کلیت کار سازه به اتمام می‌رسد و بعد از آن نوبت به طراحی‌های جزئی و نماسازی آن است. سقف هم مانند دیوار دارای انواع مختلفی است، همچنین روش‌های اجرای سقف بسته به بافت محلی که ویلا در آن قرار دارد، متفاوت است. برای مثال در شهرهای شمالی و به طور کل مناطقی بارانی، سقف‌ها باید از نوع شیروانی و شیب‌دار باشند، در حالیکه برای مناطق کویری یا خشک سقف‌های گنبدی برای ساخت ویلا مناسب‌تر است. متریال و مصالح اجرای سقف ویلا هم مانند دیوار، انواع مختلفی دارند. تیرچه بلوک یکی از رایج‌ترین مصالحی است که برای اجرای سقف ویلا استفاده می‌شود. همچنین از انواع سقف ویلا می‌توان به سقف وافل، سقف متحرک، سقف فولادی و سقف کاذب اشاره کرد که نحوه اجرای هر کدام روی سازه متفاوت است.

 

۷. نماکاری ویلا

نماکاری ویلا پس از مشخص شدن فرم کلی ساختمان انجام می‌شود. در واقع زمانی که دیوارچینی به اتمام رسیده و سقف سازه اجرا شد، نماکاری ویلا آغاز می‌شود. علی‌رغم اینکه مهم‌ترین مرحله در طراحی و ساخت ویلا، برای ساخت ویلایی با کیفیت و مقاوم مراحل گفته شده در بخش‌های قبلی است، برای مشتریان مرحله نماکاری از اهمیت بیشتری برخوردار است. حتی اگر مقاوم‌ترین ویلا را احداث کردید اما نمایی مناسب برای آن ایجاد نکردید، امکان استفاده از ویلا وجود نخواهد داشت. نماکاری در هر بخش ساختمان متفاوت است و هم مربوط به بخش‌های داخلی و هم مربوط به نمای بیرونی ویلا است. در نماسازی بخش‌های بیرونی ساختمان ویلا هم مصالح مختلفی استفاده می‌شوند که هر کدام ظاهری متفاوت برای ویلا ایجاد می‌کنند. نمای آجری رایج‌ترین شیوه نماکاری ویلا است اما اینکار با کمک مصالح دیگری مانند سنگ، واش‌بتن و دیگر مصالح ساختمانی هم انجام می‌شود.

 

۸. طراحی و ساخت محوطه

از این مرحله به بعد، یعنی طراحی و ساخت محوطه ویلا تا طراحی دکوراسیون داخلی اختیاری هستند و این امکان وجود دارد که آن‌ها را بلافاصله بعد از احداث ساختمان ویلا انجام داد یا به زمانی بعد موکول کرد. حتی به افرادی که بودجه زیادی برای فضاسازی محوطه ندارند هم توصیه می‌شود که تا حد توان خود، رسیدگی به فضای بیرونی ویلا را بلافاصله بعد از احداث ساختمان انجام دهند. برای محوطه سازی می‌توان ابتدا جزئیاتی مانند استخر یا آلاچیق را طراحی اجرا کرد و سپس به زیباسازی محوطه اقدام کرد.

 

۹. طراحی فضای سبز

یکی از مراحل محوطه سازی ویلا، طراحی فضای سبز برای آن است. حتی در طراحی و ساخت ویلا به سبک مدرن که گل و گیاه در کمترین حد ممکن استفاده می‌شوند هم این مرحله وجود دارد و اجرای آن باید با بررسی و داشتن طرح و نقشه‌ای مشخص انجام شود. طراحی اصولی فضای سبز تاثیر بسیار زیادی در زیبا دیده شدن ویلا دارد. در طراحی فضای سبز باید به نکاتی مانند سبک ساخت سازه ویلا، آب و هوای منطقه‌ای که ویلا در آن قرار دارد، نوع خاک و اندازه باغچه‌ها یا فضاهایی که برای کاشت گیاهان در نظر گرفته شده، دقت کرد. جالب است بدانید حتی طراحی فضای سبز هم مانند طراحی ساختمان، سبک‌های مختلفی دارد که می‌توان آن را با ساختمان هماهنگ کرد یا به طور کل به شیوه‌ای متفاوت انجام داد.

 

۱۰. طراحی دکوراسیون ویلا

در آخرین مرحله از طراحی و ساخت ویلا باید طراحی دکوراسیون آن را انجام داد. با طراحی دکوراسیون ویلا کار ساخت و طراحی پروژه به اتمام رسیده و امکان تحویل آن به مالک وجود دارد. البته بعضی مشتریان برای صرف هزینه کمتر از این مرحله صرف نظر می‌کنند. طراحی دکوراسیون ویلا اقدامی است که به صورت شخصی هم قابل انجام است اما در صورتی که توسط تیمی حرفه‌ای و با تجربه انجام شود، اصولی و زیباتر خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید: هزینه ساخت ویلا

 

عواملی که برای طراحی و ساخت بهترین ویلا باید در نظر داشت

علاوه بر نکات گفته شده در هر مرحله از طراحی تا ساخت ویلا، نکاتی هم وجود دارند که توجه به آن‌ها به ساخت بهترین ویلا کمک می‌کند. از جمله عواملی که برای طراحی و ساخت بهترین ویلا باید در نظر داشت، می‌توان به ایجاد هارمونی و هماهنگی مناسب بین بخش بیرونی و داخلی ویلا اشاره کرد. به عبارت دیگر اگر ساختمان ویلا و بخش‌های داخلی آن با سبک سنتی طراحی و ساخته می‌شود، بهتر است در طراحی محوطه و بخش‌های بیرونی هم همین سبک را استفاده کرد. البته تغییر کمی جزئیات به منظور زیباتر شدن در هر کدام از بخش‌ها امکان ‌پذیر است. نورپردازی از دیگر نکاتی است که هم در زمان طراحی و هم در زمان ساخت باید به آن توجه داشت. در زمان طراحی باید مشخص کرد که به غیر از چراغ‌های اصلی داخل ساختمان، نور برای تزیین و زیباسازی در کدام بخش‌ها استفاده می‌شود تا در زمان ساخت، تاسیسات لازم برای برق‌کشی و ایجاد سیستم روشنایی را تامین کرد. در واقع برای اینکه یک ویلای خوب و زیبا داشت باید ویلایی استاندارد طراحی و اجرا کرد و ویلا استاندارد، ویلایی است که تمام جزئیات و عناصر آن با بهترین کیفیت و در مناسب‌ترین موقعیت استفاده شده باشند.

 

بیشتر بخوانید: بازسازی دفتر کار

 

۱۰ ایده خلاقانه برای طراحی ویلا

 

۱۰ ایده خلاقانه برای طراحی ویلا

اگر قصد طراحی ویلا به صورت شخصی دارید یا به دنبال ایده‌ای خاص هستید تا در کنار طراحی حرفه‌ای یک مجموعه در ساخت ویلای خود اجرا کنید، ادامه این مطلب به شما کمک خواهد کرد. در ادامه ۱۰ ایده خلاقانه برای طراحی ویلا را ارائه می‌کنیم که شاید بعضی از آن‌ها قبلا در طراحی ویلایی استفاده شده باشند اما هنوز هم خلاقانه هستند و با کمی تغییر جزئی و شخصی‌ سازی وضعیت آن‌ها می‌توان طراحی ویلا را به شکلی متفاوت با دیگر ویلاها انجام داد.

 

۱. اختصاص دادن بیشتر فضای اتاق به بالکن

اولین ایده برای داشتن طراحی و ساخت ویلا به شیوه‌ای خلاقانه، اختصاص دادن بیشتر فضای اتاق‌های طبقات بالای همکف به بالکن است. در این ایده می‌توان بالکن را تبدیل به یک بهار خواب کرد یا با محصور کردن آن به وسیله شیشه آن را به اتاقی مجزا با چشم‌انداز محوطه تبدیل کرد.

 

۲. طراحی استخر با بلوک شیشه‌ای

ایده بعدی که یکی از ایده‌های پرکاربرد اما هنوز هم خلاقانه است، طراحی استخر با بلوکه شیشه‌ای است. این ایده در طراحی بیشتر مناسب استخرهایی است که روی پشت بام طراحی می‌شوند اما تصور کنید که چنین استخری در وسط محوطه ویلا داشته باشید. این ایده را می‌توان با کمی تغییر جزئیات خلاقانه‌تر هم کرد. برای مثال با طراحی دو استخر گرد در کنار هم و متصل کردن آن‌ها فضاسازی را جذاب‌تر هم کرد..

 

۳. دیزاین آلاچیق به عنوان کلبه ویلایی

برای بیشتر ما آلاچیق فضایی بالاتر از سطح زمین با سقفی طراحی شده است که در وسط محوطه ویلا قرار می‌گیرد و امکان استفاده از آن به عنوان فضایی برای نشستن وجود دارد. حال تصور کنید که این فضا را با تغییراتی جزئی به فضایی متفاوت اما با همان کاربری تبدیل کرد. برای مثال دیزاین آلاچیق به عنوان کلبه ویلایی و چوبی یکی از این ایده‌های خلاقانه است.

 

۴. استفاده از راهروهای طبیعی

راهرو و مسیر رفت و آمد در محوطه ویلا در بیشتر ویلاها یک مسیر سنگی است که هر چند زیبا است اما راه رفتن روی آن چندان ساده نیست. به علاوه سال‌ها است که از مسیرهای سنگی برای رفت و آمد در ویلا استفاده می‌شود و این ایده تقریبا قدیمی است. ایده خلاقانه‌تر و جدیدتر ایجاد فضایی سبز در اطراف مسیر رفت و آمد به صورت مقارن است. همچنین ایجاد یک جوی آب در مسیر رفت و آمد هم زیبایی آن را دو چندان می‌کند.

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا فلت

 

۵. مرتفع ساختن ویلا

مرتفع ساختن ویلا یک ایده خلاقانه دیگر است که با ترکیب کردن آن با معماری قدیم ساختما‌ن‌ها می‌توان فضایی جالب و جذاب برای ویلا خود ایجاد کرد. برای این ایده باید ویلا را بالاتر از سطح زمین ساخت و برای ورود به ساختمان چند پله از سمت‌های مختلف ویلا تعبیه کرد.

 

۶. ایجاد چند ورودی

به علاوه ایجاد چند ورودی هم می‌توان ایده‌ای جالب برای طراحی ویلا باشد. برای مثال می‌توانید یک ورودی سرسره مانند از بالکن به داخل استخر طراحی کنید یا علاوه بر درب، با استفاده از پنجره‌های بلند و سرتاسری یک ورودی دیگر هم در بخشی از ساختمان ایجاد کنید.

 

۷. طراحی ویلا روی آب

طراحی ویلا روی آب یکی دیگر از ایده‌های خلاقانه طراحی و ساخت ویلا است. برای این ایده می‌توانید مسیری خندق مانند با عمق کمتر در اطراف ویلا ایجاد کنید که برای عبور جوی آب مناسب باشد و ظاهری مشابه قرار داشتن ویلا روی آب ایجاد کند. همچنین می‌توان استخر را به گونه‌ای ساخت که از زیر زمین ویلا آغاز و با مسیری مستقیم یا ارتباطی به استخر حیاط مرتبط شود.

 

۸. ساخت سازه‌ای متقارن

دقت به تقارن در ساخت و ساخت سازه‌ای متقارن یکی دیگر از ایده‌هایی است که برای طراحی و ساخت ویلا می‌توان از آن استفاده کرد. برای مثال در بخش بیرونی می‌توان روبروی هر اتاق، اتاقی دیگر ایجاد کرد یا در ازای هر لوستر یا چراغی، لوستری متقارن با آن قرار دارد. این ایده را می‌توان در طراحی باغچه هم به کار برد و گیاهان را به شکلی متقارن، روبروی هم کاشت تا باغچه شکلی جذاب‌تر به خود بگیرد.

 

۹. تلفیق سبک‌ها

تلفیق سبک‌ها یکی دیگر از ایده‌هایی است که اگر به شکلی خلاقانه استفاده شود، ویلا طراحی و ساختی متفاوت خواهد داشت. برای مثال تلفیق سبک سنتی با سبک مدیترانه‌ای یا سبک رومی و سبک مدرن در طراحی بخش‌های مختلف اگر به گونه‌ای انجام شود که باعث بی‌نظمی در طراحی نشود، نمایی زیبا و متفاوت ایجاد خواهد کرد.

 

۱۰. شخصی‌سازی کردن بخش‌های مختلف

در نهایت با شخصی سازی کردن بخش‌های مختلف می‌توان طراحی خلاقانه‌ای برای ساخت ایجاد کرد. برای مثال در سبک معماری هندی هر کدام از بخش‌های پرت و اضافه را به فضایی شخصی تبدیل می‌کنند، مانند تبدیل لبه پهن پنجره‌ها به فضایی برای نشیمن یا اختصاص دادن بخشی از محوطه برای استراحتی دو نفره و بسیاری موارد مشابه دیگر که طراحی را متفاوت‌تر می‌کند.

 

خدمات ویلاسازی در زمینه طراحی و ساخت ویلا

 

خدمات ویلاسازی 

حالا که با فرآیند طراحی و ساخت ویلا آشنا شدید، به یک موضوع مهم یعنی چگونگی شروع این کار می‌رسیم. برای شروع طراحی و ساخت ابتدا باید یک تیم مناسب از متخصصین طراحی و ساخت ویلا را پیدا کنید. تیم تخصصی ما در مجموعه ویلاسازی آماده ارائه انواع خدمات در زمینه طراحی و ساخت ویلاهای مختلف، به مشتریان در سراسر ایران است. در ادامه برای آشنایی بیشتر با خدمات مجموعه ما، چند مورد از اصلی‌ترین خدمات ویلاسازی در زمینه طراحی و ساخت ویلا را معرفی خواهیم کرد.

 

  • مشاوره و راهنمایی در زمینه طراحی و ساخت

اولین مورد از خدمات مجموعه ما، مشاوره و راهنمایی در زمینه طراحی و ساخت انواع ویلا است. این مرحله از خدمات هم به مشتریانی که دارای زمینی برای ساخت و ساز هستند و هم به مشتریانی که قصد خرید زمین برای احداث ویلا دارند، ارائه می‌شود. در این خدمت مشتری به طور کامل برای خرید زمین در بهترین موقعیت یا انتخاب بهترین سبک طراحی با توجه به وضعیت زمین خود راهنمایی می‌شود.

 

  • طراحی و ساخت ویلا در مناطق مختلف

طراحی و ساخت ویلا در مناطق مختلف، اصلی‌ترین نوع خدمات در مجموعه ما است که با بهترین کیفیت و بیشترین دقت انجام می‌شود. پروژه‌های ما در این زمینه متنوع هستند و انواع آن‌ها را می‌توان در سایت مشاهده کرد. طراحی و ساخت ویلا در کردان، دماوند، فیروزکوه و شمال کشور تنها بعضی از خدمات و پروژه‌های ما در زمینه ساخت و ساز ویلا هستند.

 

  • محوطه سازی ویلا

محوطه سازی ویلا دیگر خدمتی است که به مشتریان در مجموعه ما ارائه می‌شود. این خدمت هم به مشتریانی که صفر تا صد طراحی و ساخت را به ما می‌سپارند و هم به مشتریانی که دارای ویلایی قدیمی هستند و با محوطه سازی قصد کاربردی‌تر کردن آن را دارند، ارائه می‌شود.

 

  • بازسازی دفتر کار و فضاهای اداری

بازسازی دفتر کار و فضاهای اداری دیگر خدمت مجموعه ما است که بیشتر در سطح تهران انجام می‌شود. این خدمت هم توسط تیمی متخصص از طراحان و مهندسین معماری و عمران به مشتریان ارائه می‌شود.

 

  • بازسازی ویلا

علاوه بر بازسازی دفاتر کار، بازسازی ویلا هم به عنوان بخشی از خدمات مجموعه ما به مشتریان ارائه می‌شود. استفاده از این خدمت مناسب افرادی است که ویلایی قدیمی دارند و هزینه‌ای بابت ساخت و ساز کلی ندارند. در بازسازی تنها جزئیاتی که نیاز به تغییر دارند اصلاح می‌شوند و کلیت و شکل ظاهری ساختمان تغییری نمی‌کند.

 

  • طراحی داخلی

در نهایت طراحی داخلی ویلا آخرین خدمتی است که مجموعه ما با بهترین کیفیت و دقت به مشتریان خود ارائه می‌کند. این خدمت هم ممکن است بخشی از پروسه ساخت باشد که این موضوع به درخواست مشتری بستگی دارد.

 

نتیجه‌گیری 

طراحی و ساخت ویلا کاری کاملا تخصصی است و برای اینکه ویلایی با بهترین کیفیت و کاملا کاربردی در اختیار داشت باید با دقت زیاد و زیر نظر متخصصین ویلاسازی انجام شود. امروزه مجموعه‌های زیادی در زمینه طراحی و ساخت ویلا فعالیت می‌کنند که در میان آن‌ها ویلاسازی یکی از خوش سابقه‌ترین‌ها است. در صورت نیاز به استفاده از خدمات ما یا دریافت راهنمایی و مشاوره در مورد هر کدام از خدمات می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.

 

سوالات متداول 

۱. طراحی و ساخت ویلا چه ارتباطی با هم دارند؟

طراحی و ساخت ویلا دو مرحله مجزا با جزئیات متفاوت اما مرتبط به هم هستند. برای اینکه ویلایی ساخته شود ابتدا باید طراحی نقشه آن انجام شود.

 

۲. اهمیت طراحی ویلا به صورت حرفه‌ای چیست؟

طراحی ویلا حتی به صورت شخصی هم قابل انجام است اما زمانی که این کار توسط تیم یا متخصصی حرفه‌ای انجام شود در هزینه‌های ساخت صرفه‌جویی شده و بهترین کیفیت چه در طراحی و چه در ساخت به شما ارائه می‌شود.

 

۳. کدام سبک طراحی ویلا پر هزینه‌تر است؟

در میان سبک‌های مختلف طراحی و ساخت ویلا، سبک رومی به دلیل استفاده از جزئیات پر زرق‌ و برق‌تر هزینه بیشتری نیز دارد.

 

۴. ویژگی بارز سبک طراحی رومی چیست؟

استفاده از ستون‌ها بلند اغلب سنگی ویژگی بارز سبک طراحی و ساخت ویلای رومی است.

 

۵. در طراحی ویلاهای شمالی باید به چه نکته‌ای توجه کرد؟

با توجه به اینکه ویلاهای شمالی در اقلیمی بارانی قرار دارند برای طراحی و ساخت آن‌ها باید به داشتن سقف شیروانی، انتخاب مصالح مقاوم به رطوبت و بسیاری مسائل دیگر دقت کرد.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *