Search

برگه مجری چیست؟ باید حقیقی باشد یا حقوقی ؟

برگه مجری چیست

برگه مجری چیست؟ آیا برای انجام پروژه های ساختمانی به برگه مجری نیاز هست؟ چه کسی می تواند از این برگه استفاده کند؟ قصد داریم در این مقاله ویلاسازی، به پاسخ این سوالات بپردازیم. همچنین به مسئله حقیقی با حقوقی بودن مجری نیز، می پردازیم و تفاوت آنها را بیان می کنیم.

 

برگه مجری چیست؟

برگه مجری یکی از فرم های مهم در جهت صدور پروانه ساخت است. در پاسخ به اینکه برگه مجری چیست، باید بگوییم که در اصل یک برگه تعهد، بین مهندس مجری و کارفرما است. مجری، می تواند فردی حقیقی یا حقوقی باشد که روند اجرای ساختمان را کنترل می کند. اهمیت این برگه بسیار بالا است، چرا که باید پیش از شروع عملیات ساختمانی صادر شود. در صورتی که برگه مجری صادر نشده و ساخت و ساز آغاز شده باشد، مهندسان ناظر یا بازرسان، می توانند مراتب را به سازمان نظام مهندسی ارجاع دهند و این مانع از پیشرفت پروژه خواهد شد.

 

مهندس مجری کیست؟

برای آنکه ساختمان با روندی فنی و دقیق ساخته شود، سازمان نظام مهندسی برگه مجری را الزامی کرد. مهندس مجری همان طور که از نامش پیداست یک فرد «اجرا کننده» است. به این معنا که دیگر کارفرما، در روند ساخت و اجرا دخالتی ندارد و یک مهندس با پروانه رسمی از سازمان نظام مهندسی این کار را انجام می دهد. همچنین مهندس مجری با مهندسان ناظر و معمار در ارتباط خواهد بود تا روند کار دقیق انجام شود. حال فرد مجری ممکن است یک فرد حقیقی یا حقوقی باشد که این مسئله به نوع و متراژ پروژه وابسته خواهد بود.

 

وظایف مجری ساختمان چیست؟

مجری وظایف زیادی را بر عهده دارد. مهندس مجری باید یک زمان بندی کلی و تفصیلی برای عملیات ساخت و ساز ارائه دهد. این زمان بندی شامل شروع و پایان کار می شود. همچنین، در طول این زمان گزارش های لازم را تهیه کرده و به کارفرما و ناظر ارائه می دهد. ناظر در صورت نیاز تغییرات را با مجری هماهنگ خواهد کرد. ممکن است یک ناظر مقیم نیز در محل ساختمان و در کنار مجری فعالیت کند تا تصمیم گیری ها سرعت گیرد.

 

وظایف مجری ساختمان

 

مجری باید بتواند با مهندسان ارتباط برقرار کرده و زمان بندی اجرای هر بخش از ساختمان را به آنها ارائه داده و بر فعالیت صحیح آنها نظارت و کنترل داشته باشد. همچنین، مجری باید مسئول کارگاه را مشخص کند که این فرد باید یک مهندس عمران یا معمار دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی باشد.

 

مجری حقیقی

مجری حقیقی فردی است که از سازمان نظام مهندسی صلاحیت های لازم را به دست آورده است. او صلاحیت آن را دارد که مسئول اجرای پروژه و کنترل مراحل ساخت و ساز، باشد. مجری حقیقی یک فرد است که از 0 تا 100 ساختمان را انجام می دهد و نماینده کارفرما خواهد بود. مهندسان عمران پایه های 1 تا 4 می توانند به عنوان مهندس مجری فعالیت کرده و برگه مجری حقیقی را امضا کنند.

 

مجری حقوقی

زمانی که که از کلمه «حقوقی» استفاده می کنیم، به یک شرکت یا گروه اشاره داریم. شرکت مجری باید از سوی وزارت مسکن و شهرسازی صلاحیت های لازم را کسب کرده باشد. برای مجریان حقوقی، برگه مجری چیست و چه تفاوتی با حقیقی دارد؟ برگه های مجری حقوقی اغلب برای متراژهای بالا صادر و امضا می شود. همچنین، شرکت زمانی که به عنوان مجری فعالیت می کند نمی تواند کار طراحی و نظارت را نیز بر عهده گیرد.

پایه شرکت های مهندسی براساس عضوی که پایه بالاتری دارد مشخص می شود. این پایه مشخص می کند که تا چه متراژی را می توانند بر عهده بگیرند. برای مثال اگر شرکتی پایه 2 داشته باشد می تواند تا حداکثر 10 طبقه را اجرا کند.

 

ظرفیت فعالیت و مجریان حقیقی و حقوقی

 

مجری پایه حداکثر تعداد طبقه های مجاز حداکثر ظرفیت اشتغال
مجری حقیقی مهندس پایه 1 تا 7 طبقه 3000
پایه 2 تا 6 2000
پایه 3 تا 5 1400
کاردان پایه 1 تا 4 2000
پایه 2 تا 3 1000
پایه 3 تا 4 800
دیپلمه فنی یا معماران تجربی پایه 1 تا 4 1000
پایه 2 تا 3 500
پایه 3 تا 2 300
مجری حقوقی مجری پایه 1 تا 20 30000
پایه 2 تا 10 9000
پایه 3 تا 6 5000

 

قیمت و هزینه برگه مجری

برگه مجری مانند دیگر برگه های سبز باید خریداری شود. برگه های سبز سندهای اصلی ساختمان به شمار می روند و در صورت نبود هر یک از برگه ها، ساخت و ساز غیرقانونی محسوب می شود. برگه های تعهد مسئولیت مهندسان ساختمان را مشخص می کند و طبق قوانین وزارت مسکن و شهرسازی صادر می شوند. همچنین، هزینه آنها توسط سازمان نظام مهندسی به صورت سالانه تعیین و ابلاغ می شود. همچنین، کارفرما برای پرداخت این هزینه و حق الزحمه مهندسان باید از طریق درگاه های نظام مهندسی اقدام کند.

 

سخن پایانی

سوال «برگه مجری چیست» را بررسی کردیم. این برگه یکی از برگه های سبز مهم برای شروع احداث ساختمان است. این برگه توسط مجریان حقیقی و حقوقی ارائه می شود. مجری حقیقی یک شخص با صلاحیت تایید شده توسط سازمان نظام مهندسی است که بر روند اجرای کارهای ساختمان کنترل و نظارت دارد. تفاوت برگه مجری حقیقی و حقوقی در تعداد افراد مجری و متراژ است. به طبع شرکت های حقوقی با پایه بالاتر می توانند متراژ بیشتری را برای کارفرمایان انجام دهند. برای اطلاعات بیشتر در زمینه خرید برگه مجری و انتخاب نوع حقیقی و حقوقی با مشاوران ما در تماس باشید.

 

سوالات متداول

1- برگه مجری چیست؟

یک برگه سبز لازم برای شروع ساخت و ساز است که باید توسط مهندس مجری امضا شود. این برگه تعهدی میان کارفرما و مجری خواهد بود.

2- آیا حتما باید برگه مجری حقوقی تهیه کنیم؟

انتخاب برگه مجری با توجه به متراژ باید صورت گیرد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاوران ویلاسازی در تماس باشید.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *