Table of Contents
Toggleطراحی ویلا دوبلکس در شمال چه قواعدی دارد؟ کدام سبکهای طراحی برای ویلاسازی در شمال کشور مناسبتر هستند؟ بهترین مصالح برای ساخت ویلا در شمال کدامند؟ در طراحی و ساخت ویلا دوبلکس در شمال کشور، باید به چه نکاتی توجه کرد؟ هزینه ساخت ویلا در شمال کشور چه میزان است؟ ساخت و طراحی ویلا در شمال کشور چند مرحله دارد؟ ویلاسازی امروزه رونق بیشتری نسبت به قبل دارد و شمال کشور به دلیل آب و هوای خوب و جاذبههای طبیعی، بورس این کار است. در این مطلب از ویلاسازی قصد صحبت در مورد این موضوع و ساخت و طراحی ویلا دوبلکس را داریم. اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که بیشتر ویلاهای دوبلکس شمال، بر اساس چه سبکی طراحی می شوند؟ با ما همراه باشید.
با قواعد طراحی ویلا دوبلکس در شمال آشنا شوید
شمال ایران به دلیل وجود جنگلهای سرسبز، طبیعت بکر و زیبا و آب و هوای خوب، یکی از مناطق پرطرفدار کشور برای ساخت و ساز، به خصوص به صورت ویلاسازی است. اگر نگاهی به سایت های معماری و ساخت و ساز بیندازید، متوجه خواهید شد که آمار طراحی و ساخت ویلا در مناطق شمالی، طی سالهای اخیر چند برابر شده است و طرحها و سبکهایی که ساخت ویلا بر اساس آن ها انجام میشود، روز به روز در حال پیشرفت و تغییرات است.
ویلاسازی در این منطقه هم مانند دیگر نقاط کشور، قوانین و قواعدی دارد که همه افراد چه به عنوان سازنده و چه به عنوان مالک، باید از آنها مطلع باشند. برای مثال یکی از قواعد طراحی ویلا دوبلکس در شمال کشور، ساخت بر اساس تراکم منطقه است. در حال حاضر تراکم ساخت در بیشتر شهرهای شمالی، 50 درصد در داخل شهر و 30 درصد در حومه شهرها است. به این معنی که در بخشهای داخلی شهرها با تراکم مشخص، به ازای هر 400 متر زمین تنها امکان ساخت ویلایی 200 متری وجود دارد و بقیه مساحت زمین را میتوان به محوطه اختصاص داد.
12 مرحله طراحی و ساخت ویلا دوبلکس در شمال کشور
آشنایی با قوانین و قواعد ساخت و ساز ویلا در مناطق شمالی، اولین قدم ساخت ویلا است و بعد از انجام آن و دریافت مجوزهای لازم برای ساخت، پروسه ویلاسازی آغاز میشود. مراحل طراحی و ساخت ویلا دوبلکس در شمال کشور و در همه شهرها یا روستاهای آن، یکسان هستند، تنها موضوعاتی مانند جنگلی یا ساحلی بودن و سبک ویلاسازی ممکن است کمی در تعداد و شرایط هر مرحله تاثیرگذار باشند. در ادامه مراحل طراحی و ساخت ویلا دوبلکس در شمال کشور را معرفی خواهیم کرد.
۱. نقشهبرداری از زمین ویلا
نقشهبرداری از زمین ویلا، اولین مرحله در طراحی و ساخت ویلا در شمال کشور است. تفاوتی ندارد که صرفا قصد طراحی نقشهای برای ویلا در جایی خاص را داشته باشید. یا قصد طراحی و ساخت بعد از آن، در هر حالت نقشهبرداری از زمین ویلا، اولین قدمی است که باید انجام دهید.
نقشهبرداری از زمین ویلا و بررسی زمین قبل از طراحی و ساخت، از جهت های زیادی اهمیت دارد که از جمله آنها میتوان به تشخیص دقیق موقعیت و اقلیم محل ساخت ویلا، تشخیص جهت ساخت و ابعاد مناسب ویلا با توجه به وضعیت زمین اشاره کرد.
۲. نقشهکشی و طراحی ویلا
بعد از بررسی زمین و موقعیت آن، نوبت به نقشهکشی و طراحی ویلا میرسد. این کار باید با درخواست و سلیقه کارفرما یا مالک ویلا و نظارت مهندس ناظر پروژه انجام شود. امروزه بیشتر مالکان، خواستار طراحی ویلا به صورت دوبلکس هستند، زیرا این سبک طراحی در عین استقلالی که برای هر طبقه ایجاد میکند، فضای بیشتری با توجه به متراژ برای کارفرما ایجاد میکند.
با توجه به اینکه همه مراحل بعدی در ساخت و ساز، به نقشهکشی و طراحی ویلا بستگی دارد، این کار باید به صورت حرفهای و زیر نظر مهندسین ماهر انجام شود تا هر چیزی که در طراحی اهمیت داشته اما کارفرما نسبت به آن آگاهی ندارد در نقشهها اعمال شود.
۳. برآوردهای اولیه و محاسبات بر اساس نقشه
بعد از مشخص شدن نقشه و نحوه ساخت ویلا، نوبت به برآوردهای اولیه و محاسبات بر اساس نقشه میرسد. در این مرحله مهندس طراح باید هزینههای ساخت و ساز را بر اساس نقشه و نیازهای ساخت مانند نوع اسکلت مورد نیاز تعداد میلگرد، میزان حدودی مصالح و بسیاری موارد دیگر مشخص کند.
تخمین هزینهها باید به درستی انجام شود تا کارفرما برای تامین آنها برنامه ریزی کافی داشته باشد. بهتر است همیشه مقداری را به عنوان درصد خطا در تخمین مشخص کرد تا در صورت اشتباه در محاسبات هیچکدام از طرفین دچار ضرر و زیان نشوند.
۴. رنگریزی طبق نقشه
رنگریزی طبق نقشه، مرحله بعدی در طراحی ویلا است. برای همه ما پیش آمده که از کنار زمینهای خالی عبور کنیم و خطوط سفید رنگی را در سطح آنها مشاهده کرده باشیم. این خطوط سفید رنگ که مرزبندی بخشهای مختلف سازه را مشخص میکنند در واقع همین مرحله، یعنی رنگریزی طبق نقشه را به وجود میآورند. کشیدن خطوط در این مرحله حدودی است اما سازه بر مبنای آنها احداث میشود.
۵. اجرای فوندانسیون
بعد از رنگریزی و مشخص کردن بخشهای مختلف با رنگ سفید روی زمین، نوبت به اجرای فوندانسیون میرسد. این مرحله بر پایه رنگها است، در واقع رنگی که در مرحله قبل برای بخشبندی روی زمین کشیده شد، محل فونداسیون و قرار گیری میلگرد و قطعات را تشکیل میدهد. برای اجرای فوندانسیون، ابتدا باید پیکنی انجام شود و پایههای میلگرد و اسکلت در عمق مناسب زمین قرار بگیرند.
۶. ستون و دیوارچینی
پس از بالا آوردن اسکلت سازه ویلا، مرحله ستون و دیوارچینی است. در این مرحله موقعیت و سازه ستونها، سقف و دیوارها مشخص شده و بعد از بنا شدن اسکلت، با آجر یا بلوکههای سیمانی، تکمیل میشوند. با ایجاد سقف و ستون و دیوارچینی تقریبا کار بخش داخلی سازه، رو به اتمام است. در ویلاها، ستون و دیوارچینی در دو مرحله انجام میشود. ابتدا این اقدامات برای طبقه پایین و بعد از آن با همان مراحل و قوانین، برای طبقه بالا انجام میشود.
۷. سربندی یا اجرای سقف اصلی ویلا
با پر کردن اسکلت دیوارها با آجر یا بلوکههای سیمانی، تقسیم بندی بخشهای داخلی ویلا مانند آشپزخانه، اتاقها، سالن و سرویسها انجام میشود و در واقع بخش داخلی ویلا به طور کامل بنا میشود. تکمیل کننده این بخش، سربندی یا اجرای سقف اصلی ویلا است. در این مرحله سازه، سقف توسط جوشکار و با نظارت دقیق مهندس ناظر اجرا میشود.
در طراحی ویلا دوبلکس در شمال کشور سربندی یا اجرای سقف اصلی به صورت شیبدار و با زاویهای مشخص است. اما نحوه ایجاد آن بسته به سبک ویلا و سلیقه کارفرما متفاوت است. برای مثال ممکن است سقف شیبدار شیبی یکسره باشد یا با شکستگی و بخشبندی سقف با نمایی زیباتر سربندی شود.
۸. اجرای تاسیسات
اتمام سفتکاری ویلا و آغاز نازککاری، با اجرای تاسیسات انجام میشود. در این مرحله فرم و قاب در و پنجرهها، تاسیسات مانند سیمکشی و لوله کشی آب و گاز، طبق نقشه ساخت یا نقشه تاسیسات، اجرا میشود.
۹. عایقکاری
بعد از اجرای تاسیسات، مرحله عایقکاری است. در این مرحله دیوارها، سقف، کف و تمام بخشها با لایهای ایزوگام، عایقکاری میشوند تا نسبت به رطوبت، سر و صدا و انتقال گرما به بیرون مقاوم شوند. در این مرحله بسته به سلیقه کارفرما، میتوان تزئینات بخشهای مختلف مانند کاشیکاری سرویس بهداشتی، ایجاد سقف کاذب یا کنافکاری سقف را هم انجام داد.
۱۰. سفیدکاری
بعد از مراحل بالا، مرحله سفیدکاری است که با سفید کردن دیوارهای داخلی و بیرونی انجام میشود. در این مرحله از موادی مانند پودر سنگ یا سیمان سفید، استفاده میشود و بخشهایی که با سیمان سیاه، بلوکههای سیمانی یا آجر اجرا شدهاند با مواد گفته شده، زیباسازی میشوند. سفیدکاری علاوه بر تاثیر در زیبایی باعث مقاومسازی بخشهای مختلف هم میشود.
۱۱. کفسازی
بعد از سفیدکاری، باید کفسازی فضای داخلی را انجام داد. کفسازی بسته به سلیقه کارفرما انجام میشود. در این مرحله میتوان از انواع پارکت، چوب، سرامیک، سنگ و لمینت برای کفپوش کردن بخشهای مختلف استفاده کرد. کفسازی و انتخاب نوع و جنس کفپوش را میتوان براساس سبک کلی ساختمان هم انجام داد. برای مثال در طراحی ویلا کلاسیک، معمولا از سنگ برای کفسازی استفاده میشود.
۱۲.نصب ملزومات
آخرین مرحله ساخت و طراحی ویلا دوبلکس در شمال، نصب ملزومات در جای خود است. شیرآلات، کلید و پریزها، دربها، شیشه، در، پنجرهها و جزئیاتی مانند شومینه همگی جزو ملزومات نصب هستند که اجرای آن ها آخرین مرحله از ساخت ویلا است. در این مرحله، ویلا آماده تحویل به مشتری است. اما بسته به درخواست او و نوع قرارداد، ممکن است شرکت مجری موظف به طراحی دکوراسیون داخلی ویلا، نماسازی و محوطهسازی هم باشد.
اصول طراحی ویلا دوبلکس در شمال چیست؟
مراحل ساخت و طراحی ویلا دوبلکس در شمال به طور کامل توضیح داده شد. اما همانطور که در ابتدا گفته شد اجرای ویلا و ساخت آن بر اساس مراحل گفته شده، قواعد و اصولی دارد که دقت به آنها در مراحل مختلف ویلاسازی، اهمیت زیادی دارد. قوانین ساخت ویلا از نوع دوبلکس در مناطق شمالی، موضوعی است که توسط شهرداری این مناطق، مشخص میشود. اما اصول طراحی ویلا دوبلکس در شمال و دیگر نقاط دنیا، یک قانون کلی بر اساس سبک، نوع و تعداد طبقات ویلا است.
۱. ساخت ویلا در بهترین جهت
اولین اصل در طراحی ویلا دوبلکس در شمال و دیگر نقاط دنیا، ساخت ویلا در بهترین جهت است. بهترین جهت و موقعیت برای طراحی و اجرای ویلاهای دوبلکس، ساخت آنها در شمالیترین نقطه زمین است. این کار باعث میشود که نور ویلا، بهتر تامین شده و مصرف انرژی آن هم کمتر شود.
۲. استفاده درست از سایهبان پنجرهها
یکی دیگر از اصول طراحی ویلاهای دوبلکس، استفاده درست از سایهبان پنجرهها است. اندازه سایهبانها در بخش شمالی با بخش جنوبی متفاوت است. در سمت جنوبی ویلا باید سایهبانهای بلندی نصب کرد تا نور خورشید در ساعات انتهایی روز، بیشتر به خانه وارد شود و در بخش شمالی باید سایهبانها را کوتاه کرد تا نور داخل منزل تامین شده و در مصرف انرژی هم صرفهجویی شود.
۳. انتخاب اندازه مناسب برای هر فضا
انتخاب اندازه مناسب برای هر فضا، اصل بعدی طراحی و ساخت ویلا دوبلکس است که در انجام آن باید سلیقه کارفرما را هم در نظر داشت. بعضی از افراد ساخت ویلا دوبلکس را با هدف استفاده دو خانواده انجام میدهند، در چنین شرایطی هر طبقه باید امکاناتی جداگانه داشته باشد. بعضی دیگر اما از کل ویلا، مصرف شخصی دارند که در چنین شرایطی میتوان یک طبقه را به اتاقها و یک طبقه را به هال، پذیرایی و آشپزخانه اختصاص داد.
۴. استفاده از دیوار شیشهای
استفاده از دیوار شیشهای، یکی دیگر از موضوعاتی است که در طراحی ویلا از نوع دوبلکس باید به آن توجه کرد. اختصاص دادن بخشی از دیوارهای طبقه بالایی ویلا به دیوار شیشهای و سرتاسری، هم در تامین نور ویلا و هم در زیبایی آن تاثیر به سزایی دارد.
۵. ارتفاع مناسب سقف
در نظر گرفتن ارتفاع مناسب سقف برای ویلا، یکی دیگر از اصول طراحی ویلا دوبلکس در شمال و هر جای دیگری است. سقف بلند، یک ویژگی خاص در ویلاهای دوبلکس است که باعث شکوه و جلوه بیشتر آن میشود. البته ارتفاع سقف به توان سازه، بافت منطقه و ارتفاع سقف دیگر ویلاها هم بستگی دارد.
۶. دقت به جانمایی درست پلهها
دقت به جانمایی درست پلهها، یکی دیگر از اصول طراحی ویلا دوبلکس و از مهمترین اصول انجام این کار است. مشخصه اصلی ویلا دوبلکس، پلههای داخلی آن است. در واقع پلههای داخل ساختمان که طبقه پایین و بالا را به هم مرتبط میکنند، وجه تمایز ساختمانهای دوبلکس با دو طبقه هستند.
طراحی پلهها در ویلای دوبلکس به دو صورت قابل انجام است. این کار را میتوان با در نظر گرفتن ووید (Void) ساختمان انجام داد. ووید به فضاهای خالی داخل ساختمان گفته میشود که از طبقات بالا و پایین مشخص است. در ویلاهایی که از ابتدا با سبک دوبلکس طراحی میشوند، ووید در نقشه هم مشخص است.
ساخت پلهها در محل ووید مانع اشغال فضای اصلی میشود. البته تبدیل ویلا دو طبقه به دوبلکس بدون ووید هم امکانپذیر است. در این روش بخشی از طبقه پایین به پلهها اختصاص داده میشود و ورودی آن در طبقه بالا قرار میگیرد. در طراحی پلهها بدون توجه به ووید باید به این نکته دقت کرد که پلهها، فضای خانه را اشغال میکنند بنابراین برای هر متراژی قابل استفاده نیستند.
4 نکته طلایی در طراحی ویلا دوبلکس در شمال
چیزی که در ساخت ویلا باید حتما مورد توجه قرار گیرد، فاصله گرفتن از الگوی ساخت و ساز شهری و آپارتمانی است . در ساخت چنین ویلا هایی نیازمند جریان دادن روح طبیعت و متفاوت ساختن این بنا ها با ساختار های شهری هستیم تا همان حال و هوای جذاب و دوست داشتنی به وجود بیاید. از مهمترین نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- در نظر گرفتن محوطه فضای سبز در ویلا
این مورد از نکات طراحی ویلا دوبلکس در شمال، در طراحی ویلا اهمیت زیادی دارد. حتما محوطه سبز را در نظر بگیرید. ماهیت طراحی و ساخت ویلا به شکلی است که حتما باید محوطه ای را برای ایجاد فضای سبز در نظر بگیرید و ساختمان ویلا را در آن قرار دهید.
برای اینکه پتانسیل محوطه و زمین در اختیار شما چه اندازه باشد، برای متراژ محوطه ی فضای سبز، تصمیم گیری خواهد شد . هر چقدر که فضای سبز گسترده تر باشد، در نهایت تجهیزات بیشتری در آن جای خواهد گرفت و میتوان محوطه ویلا را به شکلی کاربردی تر و زیباتر مجهز کرد.
۲- هماهنگی الگو و بافت ویلا در فضای داخلی و بیرونی
یکی از مهمترین فاکتور هایی که در طراحی ویلا های شیک، اهمیت بالایی دارد، توجه به الگو و بافت است . الگو و بافت باید در فضای بیرونی و نما و فضای داخلی، هماهنگ باشد و از یک سبک و فرم یکسان پیروی کنند. برای این منظور انتخاب نوع متریال برای ساخت دیواره ها و کف، محل قرار گیری اشیای تزیینی و سایر موارد باید بر اساس الگو و بافت انتخاب شده باشد.
۳- طراحی آشپزخانه
آشپزخانه به عنوان قلب دکوراسیون داخلی و محل انجام فعالیت های مهم، باید در طراحی ویلای زیبا و حرفه ای از جایگاه مهمی برخوردار باشد. آشپزخانه های ویلا به صورت اپن همراه با جزیره، طراحی می شوند. در طی چند سال اخیر آشپزخانه هایی با دو جزیره هم مد شده اند که بسته به سلیقه صاحبان ویلا می توان در طراحی لحاظ نمود.
در کنار این، باید در طراحی آشپزخانه ویلا ها، به محل دقیق قرارگیری کابینت ها، ماشین های ظرف شویی و لباسشویی، یخچال، سینک توجه ویژه داشت . حمام و سرویس بهداشتی هم از دیگر ویژگی های بسیار مهم در طراحی ویلا لاکچری مخصوصا در مدل های دوبلکس و تریپلکس است.
در ویلا های دوبلکس برای هر طبقه، سرویس بهداشتی مجزا در نظر میگیرند. مساحتی که برای این قسمت در نظر گرفته می شود با توجه به فضا و متراژ هر طبقه تغییر می کند. بهترین مکان برای طراحی ویلای دوبلکس و خانه ی دوبلکس، شمالی ترین قسمت زمین است.
۴- نور و صرفه جویی در مصرف انرژی
از اصلی ترین نکات طراحی ویلا دوبلکس در شمال میباشد. وقتی طراحی خانه ویلایی دوبلکس شما، مطابق جهت خورشید باشد، بهترین نتیجه را برای دریافت نور و صرفه جویی در مصرف انرژی برای شما خواهد داشت. اندازه فضا ها و ارتفاع سقف در طراحی ویلا با یک آپارتمان، بسیار متفاوت است، اما این تنها تفاوت میان این دو نمی باشد.
آپارتمان ها محدودیت های بسیار زیادی در دریافت نور در خانه دارند که ویلا های دوبلکس از این محدودیت ها برخوردار نیستند، بنابراین سعی کنید خانه دوبلکس ویلایی خود را مانند آپارتمان طراحی نکنید. در قسمت هایی که در معرض تابش نور مستقیم آفتاب هستند، از دیوار های شیشه ای برای طراحی ویلا مدرن دوبلکس بهره ببرید.
بهترین سبکهای طراحی ویلا در شمال کشور چیست؟
در نهایت برای ویلاسازی در شمال کشور باید با سبکهای طراحی ویلا در این منطقه هم آشنایی داشته باشید. از بهترین سبکهای طراحی ویلا در شمال کشور، میتوان به سبک مدرن اشاره کرد. سبک مدرن جزئیات به خصوصی ندارد و به دلیل سادگی طراحی برای هر نوع ویلا با هر متراژی کاربردی است. سبک مدرن به خصوص برای طراحی ویلا مدرن بسیار کاربردی هستند. امروزه بیشتر ویلاهای دوبلکس در شمال، با این سبک طراحی و اجرا میشوند.
دیگر سبکی که برای طراحی ویلا از نوع دوبلکس در شمال کشور کاربردی است و طرفداران زیادی دارد، سبک کلاسیک است. در سبک کلاسیکی که با طراحی بر اساس آن میتوان ویلاهایی لوکس احداث کرد، از گرانترین مصالح و جزئیات زیاد استفاده میشود. پلههای سنگی و اغلب مارپیچ، ستونهای بلند به سبک رومی، تراس بزرگ از ویژگیهای سبک کلاسیک در طراحی ویلا دوبلکس هستند.
البته امروزه سبک دیگری هم برای طراحی ویلا دوبلکس در شمال استفاده میشود و آن، سبک تلفیقی است. در این سبک برخلاف سبک مدرن، جزئیات هم به کار میروند اما مانند سبک کلاسیک گرانقیمت و لوکس نیستند. سبک تلفیقی به دلیل نمای زیبا و کاربردی بودن، در حال تبدیل شدن به سبک اصلی طراحی ویلاهای شمالی است.
نتیجه گیری
اصول، قواعد و مراحل طراحی ویلا دوبلکس در شمال، در این مطلب از ویلاسازی به طور کامل توضیح داده شد. در طراحی و ساخت ویلا از نوع دوبلکس باید به این نکته توجه کرد که، شاید این نوع از ویلاها فضای بیشتری در اختیار مالک قرار دهند اما هزینه ساخت و ساز هم در آنها بیشتر است و اگر در ساخت و طراحی آنها به قواعد دقت نشود ویلا کاربری مورد نظر را نخواهد داشت.
راهی ساده برای طراحی و ساخت ویلایی مناسب با توجه به خواسته و سلیقه خود، سپردن مراحل طراحی و ساخت به تیمهای ماهر و با تجربه در این زمینه است. ویلاسازی یکی از این مجموعهها است که صفر تا صد طراحی و ساخت ویلا در همه مناطق را به طور حرفهای انجام میدهد. مهندسین ما در اولین مرحله زمین را بررسی میکنند تا تخمینی مناسب از هزینهها و زمان ساخت را به شما ارائه کنند. برای ارتباط با مهندسین و سفارش روند طراحی کافی است از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با ما در تماس باشید.
سوالات متداول
۱. قوانین طراحی ویلا دوبلکس در شمال به چند بخش تقسیم میشوند؟
طراحی ویلا دوبلکس در شمال به دو بخش قواعد و قوانینی که توسط شهرداری یا استانداری وضع میشوند و اصول کلی که برای طراحی ویلای دوبلکس در هر منطقهای یکسان هستند، تقسیم میشوند.
۲. در برآورد اولیه برای طراحی ویلا دوبلکس چه موضوعاتی مشخص میشوند؟
برآورد هزینهها، زمان تحویل ویلا و اجرای مراحل و برآورد مصالح از نظر نوع و میزان، باید به صورت حدودی مشخص شوند.
۳. در طراحی ویلا دوبلکس در شمال باید به چه اصولی توجه کرد؟
ارتفاع مناسب سقف، بخشبندی فضاها، انتخاب جهت مناسب برای ساختمان، دقت به ارتفاع سایهبانها و بسیاری موارد دیگر از اصول طراحی ویلا دوبلکس در شمال هستند.
۴. تفاوت اصلی ویلاهای دوبلکس با ویلای دو طبقه چیست؟
تفاوت اصلی ویلاهای دوبلکس با ویلای دو طبقه، در پلهها است. ویلاهای دو طبقه حتی در صورتی که دارای پله داخلی باشند، دارای ورودی و خروجی مشخص در سر هر راه پله هستند اما پلهها در ویلای دوبلکس فاقد ورودی و خروجی هستند.
۵. فضای ووید در ساختمان های دوبلکس چیست؟
فضاهایی ووید بخش خالی ساختمان های دوبلکس هستند که از طبقه پایین و بالا مشخص هستند و در ویلاهایی که از ابتدا دوبلکس طراحی می شوند، در نقشه مشخص می شوند.