Search

معرفی ۷ تا از بهترین روش های طراحی و بازسازی دفتر کار + نکاتی که باید بدانید!

طراحی و بازسازی دفتر کار

طراحی و بازسازی دفتر کار درواقع یکی از ضروری‌ترین اقدامات جهت دفاتر قدیمی و فرسوده به‌شمار می‌رود.چراکه با اعمال بازسازی دفتر کار خود متوجه می‌شویم که این کار در راندمان کاری و روحیه پرسنل چه تاثیری دارد. امّا انواع روش های طراحی و بازسازی دفتر کار و اصولی که باید رعایت کرد، کدامند؟ با بازسازی فضای کاری از محیطی کسل‌کننده و تکراری را به مکانی جذاب و جدید مبدل می‌شود.

در واقع با انجام این کار انگیزه پرسنل در ماندن برای ساعت بیشتر در دفتر بالاتر خواهد رفت و در روحیه آن‌ها نقش بسزایی دارد. حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که نحوه طراحی و بازسازی دفتر کار به چه صورت است؟ در پاسخ به این سوال باید اذعان نماییم که در این مقاله به انواع روش های طراحی و بازسازی دفتر کار و اصولی که باید رعایت کرد، می پردازیم. پس جهت آشنایی با انجام این پروسه و نکات اصولی در اجرای آن با ما تا انتهای این مقاله از وبسایت ویلاسازی همراه باشید.

 

فهرست مطالب در این مقاله

  • انواع روش های طراحی و بازسازی دفتر کار
  • ۱. طراحی نقشه‌های باز و آزاد
  • ۲. روانشناسی رنگ‌
  • ۳. تداعی فضای خانه برای پرسنل
  • ۴. ایجاد فضاهای چند منظوره
  • ۵. استفاده از عناصر طبیعی
  • ۶. ایجاد فضای استراحت
  • ۷. دسترسی به پنجره
  • نکات اصولی در طراحی و بازسازی دفتر کار
  • جمع بندی

 

انواع روش های طراحی و بازسازی دفتر کار

امروزه با انواع ادارات و شرکت‌ها فرهنگ کار کردن بسیار تغیر یافته است. در چندین سال گذشته با بررسی‌های زیادی بر تاثیر دفتر کار روی زندگی افراد صورت گرفت. در نهایت هم به‌واسطه مشاهده نتایج این بررسی‌ها، مشخص شد که ظاهر یک دفتر و بازسازی کلی آن تاثیر مستقیمی بر روی راندمان کاری و روحیه پرسنل خواهد داشت.

به‌طور کلی انواع روش‌ها و ایده‌های طراحی  و بازسازی دفتر کار عبارتند از:

 

۱. طراحی نقشه‌های باز و آزاد در دفتر کار

امروزه در طراحی‌های اداری مدرن، دیوارها به هر میزان که کمتر باشند، فضای دید زیباتر و وسیع‌تری ایجاد می‌نمایند. زمانی در فضای مشترک دید بازتر باشد و اشخاص بتوانند به‌راحتی یکدیگر را ببینند، همکاری و راندمان کاری بیشتر خواهد شد. به موجب این امر هنگامی که به تغییری نیاز باشد، خیلی راحت دکوراسیون قابل تعویض می‌شود.

 

۲. روانشناسی رنگ‌

بهره‌مندی از طراحی و روانشناسی رنگ‌ها به‌صورت همزمان در دکوراسیون اداری، روندی آیده‌آل به‌شمار می‌رود. درواقع پیروی این سبک یکی از ترندهای طراحی دفترِ کار معاصر است. نتایج مطالعات کارشناسان نشان می‌دهد که استفاده از روانشناسی رنگ در طراحی دفترِ کار تاثیر نقش پررنگی در روحیه افراد و اغلب بخش ناخودآگاه آن‌ها خواهد گذاشت.

 

۳. تداعی فضای خانه برای پرسنل دفتر کار

محیط‌ کاری چنانچه بخواهد بازده و کارآیی پرسنل رو حفظ نماید، هرگز نباید خیلی خشک و غیرجذاب باشد. زمانی یک فضا حس خانه رو برای یک کارمند تداعی نماید، باعث آرامش و در نتیجه تمرکز بیشتر در کار می‌شود. استفاده نیمکت‌های راحتی دور یک میز، ایده جذابی محسوب است تا همکاران بتوانند اوقات شاد و جذاب بیشتری رو تجربه نمایند.

 

۴. ایجاد فضاهای چند منظوره

به‌طور کلی همکاری و تطبیق‌پذیری در عملکرد یک دفترِ کار مدرن نقش بسزایی خواهد داشت. هنگامی که یک دفترِ کار به‌صورت چند منظوره طراحی شود، کارآیی بیشتری دارد و می‌توان به محیطی مطابق با نیازها و شرایط مدنظر در طول زمان تبدیل شود.

 

 

طراحی داخلي دفتر کار

 

۵. استفاده از عناصر طبیعی

درواقع طراحی بیوفیلیک یکی از رشته‌های طراحی مدرن به‌شمار می‌رود که به از تلفیق محیط ساخته شده و عناصر طبیعی ایجاد می‌گردد. شاید طراحان نتوانند نور طبیعی رو در فضای داخلی به‌صورت شبیه‌سازی نمایند، ولی با تمام این اوصاف می‌توان با بهره‌مندی از گل و گیاه، عناصر طبیعت رو به فضا کشاند. گل و گیاه موجب کارآیی بیشتر خواهد شد و محیط کار را بسیار جذاب‌تر می‌نماید، بنابراین پرسنل بیشتر جذب فضای کار میی‌شوند. هم‌چنین، گیاهان باعث تمیزی و تصفیه هوای داخلی مشده و استرس رو هم کاهش خواهند داد.

 

۶. ایجاد فضای استراحت در دفتر کار

استراحت نمودن در محیط کار هرگز نباید با تنبلی اشتباه گرفته شود. درواقع استراحت نقشی مهم در خلاقیت پرسنل ایفا می‌نماید. فضایی که بتوانلم داد تا طوفانی از ایده‌ها جهت پروژه‌ها به افکار هجوم بیاورند، موردی که ذهن و بدن هر دو به آن محتاج هستند. فضاهای استراحت حتّی شاید پرسنل کار را تشویق کند که زودتر به محل کارشان حاضر شوند تا پیش از زمان کار خود، یک فنجان قهوه بخورند و اندکی استراحت نمایند.

 

۷. دسترسی به پنجره

در قدیم دسترسی به دفترِ کار از پنجره مجللی داشت و تنها تعداد اندکی از کارمندان به نور پنجره در محل کار خود مجهز بودند. درواقع مابقی پرسنل مجبور بودن که کل روز رو با چراغ‌های مصنوعی به اتمام رسانند. در کل حذف سیستم‌های کاری گذشته و شکستن خشکی دکوراسیون دفتر کار، موجب آرامش و زیبایی محیط کار و ساخت دفترِ کار مدرن شده است. در مدل‌های جدید طراحی، مدل قدیمی رو دور میزنه و دفاتر اصلی رو در مرکز نقشه ی فضا قرار میده. امروزه در طراحی های جدید، دیوارهای مات و شفاف که اتاق‌های مرکزی رو دربرمی‌گیرن، نور رو به فضا وارد می‌کنن. در این حالت کارکنان هر روز در معرض نور طبیعی هستن و بطراحی و بازسازی دفتر کار پنجره جهت دیدن فضای بیرونی دسترسی دارد که تاثیر مهمی در سلامت و کارآیی پرسنل کار خواهد داشت.

 

نکات اصولی در طراحی و بازسازی دفتر کار

جهت بازسازی دفتر کار، نخست باید مشخص گردد که تمایل به ایجاد تغییرات به صورت جزئی یا کلی داریم؛ چراکه عموماً نوسازی ساختمان‌ها به‌ یکی از این دو روش صورت می‌پذیرندد. در زمانی که تصمیم به نوسازی ساختمان گرفته شده، ساختار کلی ساختمان به‌طور کامل دچار تغییر خواهد شد. این بدان معناست که تمامی دیوارهای غیرقابل انتقال مشخص شده و زیرساخت‌‌های داخلی دیوارها تخریب می‌‌گردد، سپس نقشه‌هایی جهت بازسازی و نوسازی ساختمان معین می‌شود. امّا اگر هدف از نوسازی و بازسازی ساختمان تغییراتی جزئی باشد، بخشی از ساختمان را تخلیه می‌نمایند که برای آن نقشه تازه‌ در نظر گرفته می‌شود، سپس اقدام به نوسازی آن قسمت می‌نمایند.

عموم افراد بر این تصور هستند که بازسازی تنها به خانه‌های فرسوده و قدیمی محدود می‌شود، ولی برخی اوقات تمایل به ایجاد یک فضای جدید در دکوراسیون و بازسازی منزل یا محیط اداری سبب ایجاد تغییرات جزئی و کلی در آن خواهد شد. البته در تمام موارد همیشه نیاز به تخریب و ساخت با استفاده از مصالح عامل ایجاد بازسازی نیست و گاهی حتّی تغییراتی در چیدمان داخلی منزل یا جای دادن پارتیشن یا پاراوان، تغییراتی در سقف و کف خانه و نورپردازی، طوری محل مدنظر تغییر می‌یابد که بازسازش با یک هزینه کم و در روند سریع صورت می‌پذیرد.

 

جمع بندی

طراحی و بازسازی دفتر کار قدیمی یکی از بارزترین اقداماتی است که یک مدیر یا صاحب دفتر باید انجام دهد تا طراحی و دیزاین داخلی محل کار به سبک‌های مدرن و آرامشبخش نزدیک‌تر گردد. ما در این مقاله ابتدا انواع روش های طراحی و بازسازی دفتر کار را مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه به نکات اصولی در طراحی و بازسازی دفتر کار پرداختیم.

امید است مقاله انواع روش های طراحی و بازسازی دفتر کار و اصولی که باید رعایت کرد برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً نظرات شخصی خود را در زمینه طراحی و بازسازی دفتر کار با ما در ویلاسازی به اشترک بگذارید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *