Search

معرفی کامل مراحل ساخت ویلا + نکات مهم

مراحل ساخت ویلا

امروزه زندگی شهری به جزئی جداناپذیر از وجود آدمی مبدل شده است. ما با توجه به سبک زندگیمان در شهر شاید کمتر پیش بیاید که به طبیعت برویم. ما در شهرها خصوصاً کلان شهرها بیشتر شاهد ساختمان‌ها و بیلبوردها هستیم. شاید به‌همین دلیل است که امروزه، وجود محلی دنج در خارج از شهر و در دل طبیعت برای ما بسیار لذت‌بخش است. همان‌طور که می‌دانید اغلب ویلاها در نقاطی دنج و نزدیک به طبیعت ساخته می‌شوند. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که مراحل ساخت ویلا به چه صورت است؟

به‌طور کلی مراحل ساخت ویلا و نکاتی که باید در آن رعایت کنیم، در ساخت کیفیت رفاهی چنین سازه‌هایی نقشی موثر دارند. به موجب این امر شناخت از مراحل ساخت ویلا برای افرادی که قصد ساخت یا خرید ویلا دارند، بسیار حائز اهمیت است. ما در این مقاله می خواهیم بدانیم که مراحل ساخت ویلا به چه صورت است؟ چه نکاتی در ساخت آن باید رعایت کرد؟. برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما تا انتهای این مقاله از وب‌سایت ویلاسازی همراه باشید.

 

نقشه ساخت ویلا

به طور کلی در مراحل ساخت ویلا همه چیز با طرح و نقشه آغاز می‌گردد. ما باید بدانیم که مایلیم ویلای خودمان را چگونه بسازیم. درواقع یک مهندس معمار یا شخص ناظر بر منای همین نقشه عملیات ساخت ویلا را پیش می برشروع می‌کند. پس ما لازم است بدانیم که از یک ویلا چه انتظاراتی داریم. محل قرارگیری درست آشپزخانه، اتاق خواب‌ها، ورودی منزل، استخر، حیاط و مواردی مشابه را باید از پیش زیر نظر یک متخصص تعیین نموده باشیم.

در زمان کشیدن نقشه ویلا، متوجه کاستی‌های پروژه می‌شویم. پیش از شروع هر کاری توصیه ما به شما این است که در این مرحله از مهندس نقشه کش کمک بگیریم. چراکه یک مهندس نقشه کش حرفه‌ای چندین طرح مختلف و اصولی را در اختیار ما قرار می‌دهد. به موجب این امر ما می‌توانیم یکی از طراحی‌های اصلولی و درست یک منهدس نقشه کش را که با سلیقه ما سازگار است را انتخاب نماییم.

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا مدرن

 

انتخاب محل زمین ویلا

پیش از هر موردی در مراحل ساخت ویلا باید به انتخاب زمین توجه داشت. درواقع انتخاب مناسب زمین ویلا بر کیفیت نهایی سازه نقش بسزایی خواهد داشت. امّا سؤال اصلی اینجاست که ما تا چه میزانی بودجه داریم؟ چقدر می‌خواهیم برای خرید زمین ویلا هزینه صرف نماییم؟ علاوه بر این قیمت زمین‌ها در منطقه‌ای که می‌خواهیم در آن ویلا بسازیم، چقدر است؟

درواقع پاسخ این سؤالات می‌تواند در کیفیت نهایی ساخت ویلا نقش بسزایی داشته باشند. نکته جالب اینجاست که هر منطق از خاک منحصربه‌فرد خود برخوردار است. در اصل کیفیت خاک می‌تواند در عملیات گودبرداری و پی ریزی نقش مؤثری داشته باشد. به‌طور کلی یک مهندس معمار پیش از هر اقدامی باید خاک زمین ویلا را مورد بررسی قرار دهد. در حقیقت در انتخاب مخل احداث ویلا بررسی رطوبت و سنگینی بسیار حائز اهمیت است.

 

گودبرداری زمین ویلا

پس از انتخاب درست زمین ویلا، نوبت به پی ریزی و گودبرداری می‌رسد. درواقع همان‌طور که می‌دانید گودبرداری برای اجرای فونداسیون ساختمان صورت می‌پذیرد. در حقیقت به هر میزانی که که گودبرداری عمیق‌تر گردد، سازه از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار خواهد بود. به موجب این امر، معمولاً مرحله گودبرداری از مهم‌ترین مراحل ساخت ویلا به‌شمار می‌رود.

به طور کلی مرحله گودبرداری در ساخت ویلا، بسیار حساس و ظریف است. شاید بارها به گوش شما رسیده باشد که بر اثر گودبرداری، برخی از ساختمان و واحدهای کناری دچار ترک و ریزش شده باشند. پس به موجب این امر باید به این نکته توجه داشت که بر اساس شرایط هر زمینی، باید عمق گودبرداری را مشخص نمود.

 

بتن ریزی و اسکلت بندی ویلا

پس از مرحله گودبرداری به‌صورت درست، حال نوبت به مرحله بتن ریزی و اسکلت بندی ساختمان خواهد رسید. درواقع اسکلت بندی تعیین می‌نماید که درواقع ویلای ما به چه صورتی پی ریزی شده است. در این قسمت عموماً از میلگردهایی جهت مشخص نمودن اسکلت بندی سازه بهره می‌برند.

علاوه براین توصیه ما به شما مخابان مخترم این است که حتماً از بتن‌هایی در این کار استفاده نمایید که از مقاومت و دوام بسیار بالایی برخوردار باشند. چراکه این کار تضمین عمر ویلا را بیشتر خواهد کرد و به سادگی سازه ما دستخوش تغییر و آسیب قرار نخواهد گرفت. گرچه استفاده از متریال با کیفیت هزینه ساخت ویلا را افزایش می دهد اما توجه داشته باشید که در این یک مورد به هیچ عنوان کیفیت را فدای قیمت نکنید.

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا کلاسیک

 

دیوارکشی ساختمان ویلا

شاید شما این نکته به گوشتان خورده باشد که صاحبان ویلا از اصطلاح دیوارچینی استفاده می‌نمایند. درواقع دیوارچینی عموماً مرحله بسیار مهمی در ساخت ویلا محسوب می‌شود. چراکه به‌واسطه دیوارکشی ویلا خیال ما راحت‌تر می‌شود که روند ساخت ویلا جدی‌تر شده است. درواقع دیوارچینی چارچوب کلی ساختمان را مشخص می‌نماید. شما در زمان انجام مرحله دیوارکشی ویلا باید به مسیرهای ورودی و خروجی و جای قرارگیری تهویه هوا دقت لازم را داشته باشید، تا کیفیت سازه مطلوب‌تر شود.

 

ويلا دوبلكس

 

ساخت روبنای ویلا

از مراحلی که در ساخت خانه ویلایی برای ما  هیجان بالایی دارد مرحله ساخت روبنای ویلا است. از نکات مهمی که باید در این قسمت از مراحل ساخت ویلا رعایت نماییم، عبارتند از:

  • حفر ترانشه‌ها و قرار دادن جای لوله‌ها و مجراها
  • قرار دادن تیرهای کف بنتی
  • نصب نمودن لوله‌های زه‌کشی و دریچه‌ای
  • پر نمودن تیرهای کف بلوک
  • چیدنمان بلوک‌های کورس و جای دادن توری‌های هواکش
  • استاده از دوغاب برس
  • گرفتن تاییدیه بازرسی
  • شروع مراحل ساخت روبنا و پنجره
  • استفاده از نخستین بالابر داربست در این بخش

 

بیشتر بخوانید: طراحی رومی ویلا

 

ساخت سقف ویلا

از مراحل ساخت خانه ویلایی باید به مرحله حساس سقف ویلا اشاره کرد. هنگامی که زمان اجرای سقف سازه می‌رسد، متوجه این نکته ترکیب تمامی اجزایی ساخته شده با هم می‌شویم. در مرحله ساخت سقف ویلا رعایت برخی از نکات بسیار ضرورت دارد که در کیفیت نهایی سازه بسیار حائز اهمیت است.

 

نتیجه گیری

ما در این مقاله به ترتیب مراحل ساخت ویلا را مورد بررسی قرار دادیم. به‌طور کلی ساخت یک ویلا و طراحی داخلی ویلا باید زیر نظر افراد متخصص در این امر قرار بگیرد تا سازه نهایی از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. امید است مقاله مراحل ساخت ویلا به چه صورت است؟ برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه مراحل ساخت ویلا با ما در وب‌سایت ویلاسازی به اشترک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *