Search

نحوه اخذ مجوز ساخت ویلا چگونه است؟ + نکات مهم

نحوه اخذ مجوز ساخت ویلا

یکی از مهم ترین راه ‌ها برای شروع ساخت یک پروژه عمرانی، گرفتن جواز ساخت یا همان پروانه ساختمان می‌باشد. اگر این جواز را نداشته باشید شما به شکل قانونی نمی‌توانید شروع به ساخت یک پروژه عمرانی کنید. اما نحوه اخذ مجوز ساخت ویلا چگونه است؟ با ما همراه باشید.

نحوه اخذ مجوز ساخت ویلا

برای گرفتن جواز ساخت و ساز شما باید یک سری مراحل را به ترتیب طی کنید. اگر برای ساخت و ساز، جواز ساخت نداشته باشید شامل جریمه سنگینی می‌شوید که این جریمه ممکن است به تخریب پروژه ختم شود. برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی لازم است که در ابتدا حتماً پروانه ساخت و ساز را اخذ کنید. هنگام کسب این مجوز هر نوع عملیات ساختمانی در پروژه غیرقانونی می‌باشد و باید صبر کنید تا مجوز را دریافت کنید. سپس اقدام به شروع فعالیت کنید. هدف از گرفتن جواز ساخت، طی کردن همه مراحل ساخت و ساز به شکل قانونی است. کسانی که برای پروژه‌ های ساختمانی خود جواز می گیرند می‌توانند از تسهیلات بانک، بیمه ساختمان و … استفاده کنند.

مراحل گرفتن جواز ساخت

  • تشکیل پرونده

اولین مرحله برای گرفتن پروانه ساخت، تشکیل پرونده است. در این مرحله مالک اصلی پروژه و یا وکیل قانونی گیرنده جواز ساخت او برای تکمیل پرونده باید به شهرداری منطقه یا دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کند. در این پرونده باید مدارکی مانند اصل و کپی سند، اصل و کپی کارت شناسایی مالک، تسویه حساب شهرداری در سال جاری و سال‌های پیشین و … وجود داشته باشد.

  • دستور صدور بازدید

پس از تکمیل پرونده، متقاضی شهرداری باید در سریع ‌ترین زمان ممکن نماینده قانونی خود را برای بررسی پروژه درخواست شده بفرستد. نماینده شهرداری باید نکته ‌های مهم را در پرونده ثبت کند، نکاتی مانند: متراژ پروژه، نوع پروژه، عرض خیابان و …

  • بررسی گزارشات ثبت شده توسط مأمور شهرداری

در مرحله بعد، گزارشات ثبت شده توسط مامور شهرداری، باید مورد بررسی قرار گیرد و معمولاً برای کلان شهرها هنگام ساخت پروژه عمرانی طرح تفصیلی  اجرا می‌شود. لازم است بدانید قانون‌ های ساخت و ساز در مناطق مختلف متفاوت است.

  • گرفتن دستور نقشه ساخت

در این مرحله باید معمار مطابق ضوابط مد نظر شهرداری اقدام به طرح نقشه پروژه کند. این مرحله یکی از گام‌ های مهم در کسب پروانه ساختمان است. پس از طراحی نقشه باید آن را به شهرداری مربوطه تحویل دهند و اگر نقشه احتیاج به اصلاح نداشته باشد می‌توانید تایید آن را دریافت کنید. پس از تایید شدن نقشه باید اقدام به پرداخت عوارض شهرداری کنید. عوارض شهرداری به پروژه، تعداد طبقه ها و … بستگی دارد.

  • تهیه مدارک پیش نویس

پس از پرداخت عوارض  شهرداری باید برای تهیه مدارک پیشنویس به شهرداری یا دفاتر مربوطه مراجعه کنید و در این مرحله مالک باید نسبت به تکمیل فرم درخواست ناظر اقدام کند. در انتها میان مالک و ناظر قراردادی امضا می‌شود. پس از طی کردن این مراحل، جواز ساخت پروژه صادر می‌شود.

مراحل گرفتن جواز ساخت

گرفتن جواز ساخت چقدر طول میکشد؟

مدت زمان گرفتن جواز ساخت به موارد گوناگونی بستگی دارد. در صورت نداشتن تجربه کافی در این زمینه ممکن است وقت زیادی از شما گرفته شود، بنابراین پیشنهاد می‌شود که برای تسریع در انجام کارهایتان حتماً از شرکت‌های معماری معتبری که دارای تجربه کافی باشند استفاده کنید. برای پیشگیری از کند شدن روند کارتان باید مدارک لازم برای کسب پروانه ساختمانی را به درستی آماده نمایید. زیرا هرگونه ایراد در مدارک باعث اتلاف وقت شما می‌شود. همچنین باید مالک نسبت به رفع خلافی اقدام نماید زیرا اگر ملک شما دارای خلافی باشد باعث کند شدن در دریافت جواز ساخت می‌شود.

نکته ی پایانی

در این مقاله با نحوه اخذ مجوز ساخت ویلا آشنا شدید و توضیح دادیم که قبل از ساخت ویلا اولین کاری که باید انجام دهید این است که مجوز ساخت و ساز را دریافت کنید. زیرا بدون این مجوز شما نمی‌توانید اقدام به ساخت آن کنید. اگر بخواهید در باغ ویلایی بسازید باید قبل از ساخت آن، مجوز ساخت ویلا در باغ را بگیرید. دریافت مجوز ساخت و ساز شامل چندین مرحله است. اولین مرحله تشکیل پرونده تکمیل مدارکی شامل اصل و کپی سند مالکیت و شناسنامه است و پس از آن یک نماینده به محل ساختمان فرستاده می‌شود تا گزارش خود را ثبت نماید. اگر مدارک شما مشکلی نداشته باشد، قراردادی بین مالک و ناظر امضا می‌شود و مجوز ساخت ساز صادر می‌گردد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *