نحوه نظافت سقف های کاذب چگونه است ؟ + ترفندها

سقف های کاذب یکی از عناصر اصلی و مهم در دکوراسیون داخلی هستند و نقش بالایی در زیبایی و بهداشت محیط داخلی دارند. سقف های کاذب تنوع بالایی از نظر جنس و مدل دارند, نحوه نظافت سقف کاذب به نوع متریال و مواد مصرفی و نحوه اجرایی آن وابسته است. در این مقاله نحوه نظافت سقف کاذب بررسی نموده و ترفند های کاربردی برای حفظ زیبایی و طول عمر این سازه ها را عنوان کرده ایم.

سقف کاذب یک عنصر کاربردی و لازم در معماری داخلی ویلا ها و ساختمانهاست که بجز زیبایی و جذابیت ظاهری, کاربردهای مهمی مثل عایق کاری حراریت و صوتی, پوشاندن تاسیسات بکار رفته و ایجاد یک سطح یکپارچه را عهده دار است. جنس, طرح ورنگ این سقف ها متنوع است و طراحان و معماران داخلی را برای اجرا جهت اجرای هرگونه طرح و سبکی ممکن میسازند.

برای زیبایی و همچنین حفظ کارایی سقف کاذب, نیاز به نگهداری و نظافت منظم دارد. آلودگی محیطی و گردوغبار و رطوبت میتوانند به مرور زمان ظاهر سقف را کدر و کثیف نمیاند. این گرد و غبار ها علاوه بر کثیف شدن ظاهری سقف موجب بروز حسایست های تنفسی و مشکلامت سلامتی نیز میشوند. علاوه بر این قارچ و باکتری ها در سطح سقف کاذب باعث مشکلات سلامتی برای ساکنین میشود. بنابراین, نحوه نظافت سقف کاذب از کارهایی است که باید به آن اهمیت ویژه ای داشت.

بیشتر بخوانید: سقف وافل چیست؟

اهمیت نظافت سقف کاذب

نحوه نظافت سقف کاذب به صورت منظم با توجه به دلایل زیر اهمیت بالایی دارد:

آلودگی و گردو غبار به مرور زمان روی سقف کاذب جمع شده و ظاهر آن را کثیف و کدر مینماید بنابراین حفظ زیبایی ظاهری سقف میتواند دلیل مهمی بر نظافت منظم آن باسد. بهبود کیفیت هوای فضا نیز بسیار مهم است, چون سقف کاذب یک سطح گسترده است که گردو غبار زیادی به خود جذب مینماید و تمیز کردن آن بصورت مرتب به بهبود کیفیت هوای محیط کمک مینماید.پیشگیری از رشد باکتری ها میتواند دلیل محمی برای تمیز نمودن مرتب سقف کاذب باشد, داشتن رطوبت و غبار محیطی مناسب برای رشد کردن هرگونه باکتری و قارچ است. نظافت سقف کاذب به صورت منظم از این امر جلوگیری میکند. و افزایش طول عمرکه از دلایل مهم نظافت منظم سقف کاذب است چرا که میتوان با نظافت و مراقبت میتوانید به طول عمر سقف کاذب ویلا یا منزل خود اضافه کرد.

انواع سقف کاذب و روش‌های نظافت آن‌ها

نحوه نظافت سقف کاذب کاملا به جنس آن بستگی دارد . بعضی از رایج ترین انواع سقف های کاذب روش های تمیزکردن آنها عبارتند از:

نظافت سقف کاذب گچی به این صورت است که برای نظافت سقف کاذب کچی, از یک جاروبرقی با سری خاص و بدون تماس مستقیم با سطوح استفاده نمایید. از یک پارچه نرم و کمی مرطوب هم میتوانید برای پاک کردن گرد و غبار و لکه ها استفاده نمایید. توجه داشته باشید که از مواد شوینده قوی و ساینده برای نظافت سقف های کاذب گچی استفاده ننمایید. همچنین برای تمیز کردن سقف کاذب کناف هم مانند گچی به مراقبت ملایم تر نیاز دارد. از یک جاروبرقی با مکش ملایم و پارچه نرم و کمی خیس برای نظافت آن استفاده نمایید. سقف کاذب الومینیومی نیز به دلیل مقاوم بودن در برابر رطوبت و حرارت, نطافت آسانتری نیز دارد. از یک پارچه نرم و خیس یا محلول آب و صابون ملایم تر میتوانید برای نظافت این نوع سقف استفاده کنید. سقف کاذب pvc تمیز کردن متفاوتی دارد, این نوع سقف در مقابل رطوبت و مواد شیمایی تمیز کردن راحتی دارد, با یک پارچه نرم و مرطوب و محلول آب و صابون یا شوینده ملایم میتوانید آن را تمیز نمایید. برای تمیز کردن سقف کاذب چوبی، از یک پارچه نرم و خشک استفاده کنید. از مواد شوینده قوی و ساینده و رطوبت زیاد خودداری نمایید.

مطلب مرتبط: استفاده از سقف متحرک در ساخت ویلا

ترفندهای کاربردی برای نظافت سقف کاذب

جاروبرقی ابزار مناسبی برای تمیزکردن سقف کاذب است. از سری های مخصوص آن و به آرامی استفاده نمایید. و همچنین برای پاک کردن گرد و غبار خصوصا لک ها از پارجه ای نرم و نمناک استفاده نمایید. مواد شوینده قوی و ساینده سطح سقف را دچار آسیب میکنند پس سعی کنید از این نوع مواد شوینده استفاده نکنید. برای حفظ زیبایی و بهداشت سطح سقف بهتر از بصورت منظم تمیز شود. و در نهایت نحوه نظافت سقف کاذب به جنس آن وابسته است. پیش از شروع به تمیزکاری حتما این نکته را مورد توجه قرار دهید.

نکات مهم در هنگام نظافت سقف کاذب

نحوه نظافت سقف کاذب به دلیل مرتفع بودن آن و تنوع جنسی که دارد به رعایت برخی نکات نیاز دارد تا هم سقف آسیب نبیند و هم ایمنی خودتان تامین باشد.

برای نظافت سقف کاذب، از ابزارهای مناسب و ملایم استفاده کنید. جاروبرقی با سری مخصوص، پارچه‌ های نرم و میکروفیبر، اسفنج و برس ‌های نرم از جمله ابزارهای کاربردی هستند. از استفاده از مواد شوینده قوی، اسیدی یا ساینده خودداری کنید، زیرا ممکن است به سطح سقف آسیب برسانند. این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از شروع نظافت، از نردبان یا داربست ایمن استفاده کنید و مطمئن شوید که به خوبی ثابت شده است. همچنین، از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید تا از دست و چشم ‌هایتان محافظت کنید.

هر نوع سقف کاذب، روش نظافت مخصوص به خود را دارد. قبل از شروع کار، به جنس سقف کاذب توجه کنید. برای مثال، سقف کاذب گچی به رطوبت حساس است و باید از تماس مستقیم آب با آن خودداری کرد. ابتدا با جاروبرقی، گرد و غبار سطح سقف را بگیرید. سپس با یک پارچه نرم و کمی مرطوب، لکه ‌ها و آلودگی‌ ها را پاک کنید. در نهایت، با یک پارچه خشک، سطح سقف را کاملا خشک کنید. در نظر داشته باشید که برای حفظ زیبایی و طول عمر سقف کاذب، آن را به صورت منظم تمیز کنید. فرکانس نظافت به میزان گرد و غبار محیط و نوع فعالیت در آن مکان بستگی دارد.

نتیجه ‌گیری

همانگونه که بررسی نمودیم, نحوه نظافت سقف کاذب به نوع جنس و متریال آن وابسته است و هرکدام از انواع سقف های کاذب روش های خاص خود را برای نظافت دارند. از سقف های گچی و کنفی تا سقف های فلزی و pvc هر کدام با توجه به حساسیت هایی که وجود دارد روش ها نظافت متفاوت دارند. استفاده از مواد شوینده ساینده و قوی برای هیچکدام از انواع سقف های کاذب توصیه نمیشود. همانطور که میدانید نحوه نظافت سقف کاذب تنها برای تمیزی و ظاهر سقف نیست بلکه به حفظ سلامت ساکنین از نظر آلرژی ها و مسائل تنفسی نیز کمک میکند.

مطلب پیشنهادی: با بهترین عایق های حرارتی برای ساخت ویلا آشنا شوید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *