Table of Contents
Toggleمراحل پیمانکار ویلاسازی، از صفر تا صد
مراحل اجرایی مهم در پیمان کاری ویلا سازی که باید بدانید: پیمانکاری ویلاسازی از مباحثی مهمی است که همیشه کارفرما را نگران میکند. ویلا نوعی سازه ساختمان محسوب میشود و مراحل پیمانکاری آن نیز درست مانند دیگر سازههای مسکونی است.
در ابتدا باید چنین عنوان نماییم که مراحل اجرایی در پیمان کاری ویلا سازی یک شرکت، کار تعدادی متخصص در زمینههای مختلفِ ساختمانی است، که وظیفه اجرای پروژه را طبق نظر و خواسته کارفرما بر عهده دارند. چنانچه اشخاصی در تخصصهای مختلف برای پروسه مراحل پپمانکار ویلاسازی حضور داشته باشند، درواقع دانش تخصصیشان جهت پیشبرد پروژه بسیار مفید خواهد بود.
ما در این مقاله قصد داریم به مراحل اجرایی مهم در پیمان کاری ویلا سازی که باید بدانید بپردازیم. پس برای آشنایی با ماهیت پپمانکار ویلاسازی با ما تا انتهای این مقاله از وبسایت ویلاسازی همراه باشید.
مراحل اجرایی در پیمان کاری ویلاسازی
پس از انتخاب شرکت پیمان کاری ویلا سازی، باید میان کارفرما و پیمانکار قراردادی منعقد گردد. هر قرارداد پیمانکاری به دو بخش تقسیم میشود، که عبارتند از:
- بخش عمومی قرارداد که حاوی تمام توافقات میان کارفرما و پیمانکار ویلا
- بخش خصوصی قرارداد که شامل بندهایی جهت تکمیل بخش عمومی، است.
امّا خود مراحل پیمانکاری ویلاسازی شامل موارد زیر است:
- نشانه گذاری برای کندن پی
- گچ ریزی بهواسطه ریسمان کشیده شده
- گودبرداری و پی کنی جهت ساخت ویلا
- رگلاژ پی ویلا
- مراحل بافتن آرماتور پی، جاگذاری، قالب بندی و بتن ریزی
- بافتن ستونهای ویلا و جایگذاری آنها، قالب بندی و بتن ریزی
- بتن ریزی سقف
- مراحل دیوارچینی، کف سازی، نازک کاری، کاشی کاری، گچ کاری
- نصب در و پنجره و تکمیل نمای خارجی ویلا
- مراحل نصب وسایل گازسوز ، کابینت آشپزخانه و موارد مشابه
- تکمیل کردن دکوراسیون داخلی مانند کاغذ دیواری و مواردی از این دست
در ادامه مقاله مراحل اجرایی مهم در پیمان کاری ویلا سازی که باید بدانید به تشریح هر کدام از موارد مذکور خواهیم پرداخت، پس همچنان با ویلاسازی همراه باشید.
بیشتر بخوانید: طراحی نمای ویلا
پیمانکار ویلا به چه شخصی میگویند؟
بهطور کلی پیمانکار به فردی اطلاق میشود که در ضمن عقد قرارداد، انجام هرنوع عمل و یا فروش را با شرایط درج شده در قرارداد در قبال مزد براساس معین تعهد نماید. لذا پیمانکار ویلاسازی شخصی حقیقی یا حقوقی است که اجرای پروژههای مختلف ساخت را طبق قرارداد در ازای مبلغی مشخص و در زمان تعیینشده در قرارداد به اتمام میرساند. پیمانکاران طبق تخصصهایی که دارند به انجام عملیات مختلف ویلاسازی میپردازند.
مراحل پیمانکاری ویلاسازی
همان طور که در مطالب بالا عنوان شد پیمانکاری ویلاسازی شامل مراحلی است که در ادامه به هرکدام از آنها خواهیم پرداخت.
-
نشانه گذاری برای کندن پی
در مرحله نخست پیمانکار استفاده از نقشه معماری و سازه از طرف مهندس سازه، شروع به نشانه گذاری میکند. از لحاظ اجرایی هر پیمانکار به شکلی عملیات نشانه گذاری را صورت میدهد. البته لازم به ذکر است که تمام روشهای مرسوم صحیح هستند، منتهی باید نهایت دقت را داشت تا نشانه گذاریها به درستی انجام شوند.
-
گچ ریزی با ریسمان کشیده شده
کارگران که نمیتوانند بر پایه ریسمان پی ویلا را بکنند. پیمانکار جهت به حداقل رساندن خطای کارگران در پی کنی و همینچنین سهولت کار در موازات ریسمان های کشیده شده گچ میریزد و بدین صورت نقاطی را که کارگران باید بکنند را مشخص مینماید.
-
گودبرداری و پی کنی ویلا
در این مرحله کارگران و یا استفاده از بیلهای مکانیکی شروع به کندن پی ویلا طبق ریسمانهای کشیده شده خواهند کرد. این مرحله هم دقیقاً اندازه مرحله ریسمان کشی مهم است، چراکه اگر خطایی رخ دهد طرحهای معماری و سازهای ویلا با چالشی بزرگ مواجه میشود.
بیشتر بخوانید: طراحی ویلا دوبلکس
-
رگلاژ پی ویلا
پس از کندن پی با بیل مکانیکی باید سطح کنده شده توسط کارگران به وسیله بیلهای نوک تیز تمیز شود. طوری که به شکل حداقل اوعاج برسد. پس از این مرحله صاف کردن کف پی و به مرحله چیدن سنگ جهت پایدار کردن خاک در کف میرسیم.
-
مراحل بافتن آرماتور پی، جاگذاری، قالب بندی و بتن ریزی
در این بخش آرماتوربندها زیر نظر پیمانکار و مهندس ناظر ویلا براساس نقشههای سازهای آرماتورهای پی را بافته و با رعایت کاور آن را درون پی جایگذاری خواهند کرد. سپس نوبت آمدن تراک میکسر به محل کارگاه است تا پی را بتن ریزی کند.
-
بافتن ستونهای ویلا و جایگذاری آنها، قالب بندی و بتن ریزی
پس از اتمام پی ویلا نوبت به ستونها خواهد رسید که باید آرماتورهای توسط تیم آرماتور بند طبق نقشههای اجرایی بافته شود و در میلگردهای انتظاری که از پی بیرون آمدهاند جایگذاری شوند.
-
بتن ریزی سقفبتن ریزی سقف
پس از مرحله ستونها نوبت به مرحله تیر و سقف ویلا میرسد که باید آن را اجرا کرد. لازم به ذکر است که برخی از سقفها به جک نیاز دارند مانند تیرچه بلوک و برخی دیگر مثل سقف کامپوزیت به آن نیاز ندارند.
-
مراحل دیوارچینی، کف سازی، نازک کاری، کاشی کاری، گچ کاری
در این مرحله عملیات پیمانکاری وارد بخشهای جذاب و شکل گیری معماری ویلا میشود. دروافع برای این مرحله چیدن دیوارهای خارجی و داخلی ویلا شروع خواهد شد تا معماری و طراحی داخلی ویلا و کاربری هر فضا مشخص گردد.
-
نصب در و پنجره و تکمیل نمای خارجی ویلا
در این مرحله دربها و پنجره که یکی از فاکتورهای بسیار مهم ویلا چه از نظر زیبایی و یا در هدر نرفتن انرژی (گرما و سرما) است، را پیمانکار وصل میکند.
-
مراحل نصب وسایل گازسوز ، کابینت آشپزخانه و موارد مشابه
حال وارد مراحل نهایی پیمان کاری ویلا سازی میشویم و شروع به تجهیز حمام و سرویس بهداشتی خواهیم کرد.
-
تکمیل کردن دکوراسیون داخلی مانند کاغذ دیواری و مواردی از این دست
در مرحله پایینی بهواسطه کمک شما تجهیزات درخواستی که دارید مانند جکوزی و موارد مشابه را پیمانکار تهیه خواهد کرد. پس از آن دکوراسیون داخلی اجام میشود و پیمان کار دیوارها را برای ساکنین آماده میکند تا حس زندگی در یک ویلای رویایی را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: طراحی رومی ویلا
نتیجه گیری
ما در این مقاله به صورتی شفاف به مراحل اجرایی مهم در پیمان کاری ویلا سازی پرداختیم. امید است مقاله مراحل اجرایی مهم در پیمان کاری ویلا سازی که باید بدانید مورد توجه شما مخاطبین محترم قرار گرفته باشد. لطفاً پس از مطالعه مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمینه یمانکار ویلاسازی با ما در وبسایت ویلاسازی به اشتراک بگذارید.